Cand ai capsuni care nu sunt chiar prea bune, un pic trecute, un pic stricate e bine sa le arunci intr-o prajitura pufoasa cu capsuni.
Prajitura asta e super simpla, un fel de pandispan la care am adaugat niste ulei de masline. Uleiul de masline face ca prajitura sa nu fie inecacioasa si mie imi place sa-l folosesc si la deserturi. Adaugarea amidonului in faina face ca blatul prajiturii sa fie pufos si dens in acelasi timp.
Preparare pas cu pas prajitura pufoasa cu capsuni.
Ingrediente:
- 5 oua
- 130g zahar
- 25ml ulei de masline
- 150g faina
- 35g amidon
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 300-400g capsuni
- 1 strop sare
Mod de preparare:
Aprindeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava patrata cu laturi de cca. 22cm.
Capsunile se spala sub jet de apa, se scurg si se zvanta pe servete de hartie.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul si putina sare. Cand acestea au crescut mult in volum se adauga putin cate putin uleiul de masline si vanilia.
Uleiul de masline trebuie sa fie unul neutru ca si gust. Daca nu aveti ulei de masline, atunci folositi unul de floarea soarelui, rapita etc.
Intr-un bol amestecati faina cu amidonul si praful de copt apoi turnati cate putin in compozitia cu ou. Incorporati usor amestecand cu o spatula cu miscari largi de jos in sus.
Turnati compozitia in tava si apoi distribuiti capsunilepe toata suprafata. Daca capsunile sunt mari le taiati in doua, iar daca sunt mai mici le puteti lasa intregi. Nicidecum sa le taiati marunt deoarece la coacere se micsoreaza si arata ciudat.
Coaceti prajitura cu capsuni in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius cca. 40 de minute sau pana ce aceasta crescut, s-a rumenit usor, iar mijlcul este copt. Recomand testul cu scobitoarea.
Dupa coacere rasturnati prajitura pe un fund de lemn sau grilaj si lasati-o sa se raceasca complet. Dupa racire presarati putin zahar pudra si taiati prajitura in forma dorita.
Prajiturica asta de vara iese extrem de pufoasa, cu o textura super faina, pe care doar uleiul de masline o da.
Pentru inspiratie va las si reteta de : prajitura cu aluat fraged si capsuni sau tarta cu visine, caise si iaurt.
Spor la prajiturit!