P

Prajitura rapida cu capsuni si rubarba

Prajitura rapida cu capsuni si rubarba este exemplul de prajitura delicioasa de sezon pregatita fara batai de cap.

Rubarba se completeaza foarte bine cu capsunile, asa ca asocierea lor intr-o prajitura a fost alegerea potrivita. In rest ingredientele sunt obisnuite, aflate pe la casa omului. Daca nu aveti fulgi de migdale, nu disperati, puteti pune niste nuci sau alune tocate.

Prajitura rapida cu capsuni si rubarba

Preparare pas cu pas prajitura rapida cu capsuni si rubarba

Ingrediente pentru o forma rotunda cu diametrul de 26-28cm:

  • 4 oua medii
  • 100g zahar
  • 200g iaurt grecesc (10% grasime)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 250-300g faina
  • 5g praf de copt (1/2 pliculet)
  • cca 200g capsuni proaspete
  • 3 tije rubarba
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 1 strop sare

Mod de preparare:
Se unge o forma de tarta cu unt sau ulei. Daca nu aveti forma de tarta puteti folosi o tava cu fund detasabil pentru tort pe care o tapetati cu hartie de copt.

Capsunile si rubarba se spala, se zvanta si se taie bucati.

Se aprinde cuptorul la 180 grade.
Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea sau se bat putin cu telul. Se adauga uleiul de masline cate putin, apoi iaurtul grecesc. Acestei compozitii i se adauga la final faina si praful de copt.

Daca considerati necesar puteti sa adaugati putina vanilie.

Compozitia se toarna in tava si se niveleaza. Se aseaza fructele taiate si se apasa usor.

Deasupra se presara fulgii de migdale.

Prajitura rapida cu capsuni si rubarba se coace in cuptorul preincalzit cca 30-35 minute sau atat cat trebuie sa fie usor rumenita. Pentru a verifica coacerea puteti face testul cu scobitoarea.

Prajitura rapida cu capsuni si rubarba
Prajitura rapida cu capsuni si rubarba

Dupa coacere prajitura se lasa la racorit. Se poate manca calduta sau rece, simpla sau cu o cupa de inghetata sau frisca alaturi. Dupa preferinte ea poate fi presarata cu zahar pudra.

Este tare buna: putin dulce, putin acrisoara, putin crunchy.

Pentru inspiratie va las si reteta de prajitura rasturnata cu rubarba.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *