Se spune ca hrisca ori iti place, ori ba. Mie imi place mult de ceva vreme si incerc sa o integrez in preparate noi, asa cum e si acest mic dejun cu hrisca si miere.
Hrisca poate fi folosita si la deserturi, salate sau garnituri. Nu este o cereala precum multi ar crede si nu contine gluten. Se digera usor si are multe proteine vegetale, acid folic si vitamine.
Preparare pas cu pas mic dejun cu hrisca si miere
Ingrediente:
- 200g hrisca+ 500ml apa (pentru fiert)
- 300g fructe proaspete (capsuni, zmeura, cirese etc)
- 4 linguri fulgi de migdale
- 2 lingurite cacao sau karob (optional)
- 4 lingurite miere Melinis
Mod de preparare:
Fulgii de migdale se rumenesc intr-o tigaie fara ulei.
Hrisca se spala in 1-2 ape si se pune la fiert cu 500 ml apa si un strop de sare. Hrisca se poate folosi si dupa ce a stat o noapte la hidratat, fara a necesita fierbere.
Am incercat ambele variante si imi place mai mult hrisca fiarta. Cea hidratata are o consistenta buna, doar ca gustul parca e prea intens.
Hrisca fiarta (fierbe foarte repede) se scurge printr-o sita apoi se amesteca cu patru lingurite de miere Melinis ( eu am ales varianta cu zmeura), jumatate din fulgii de migdale faramitati si cacaco daca o preferati. Melinis este produs unic adica nu este nici miere, nici dulceata, un produs natural romanesc in care se imbina perfect mierea de salcam cu fructele.
Cacaoa/karobul este pentru un plus de gust si energie, dar se poate si fara.
Capsunile spalate si sterse in servetele se taie felii grosute.
In cupe, cesti sau boluri se pune un strat de hrisca, urmeaza un strat de fructe proaspete, apoi alt strat de hrisca. Deasupra se aseaza fructe proaspete, fulgi de migdale si cate o lingurita de miere.
Acest mic dejun rezista si de pe o zi pe alta in frigider doar ca in acest caz fulgii de migdale trebuie adaugati la servire deoarece se inmoaie.
Asadar un mic dejun sanatos si plin de gust. Pentru inspiratie va las si reteta de budinca de hrisca cu lapte de cocos si fructe.
Spor la gatit!