H

Hrisca cu ceapa carmelizata si ciuperci

Hrisca cu ceapa carmelizata si ciuperci champignon este o mancare delicioasa, relativ simpla si cu un timp scurt de preparare.

Sunt fascinata de hrisca, de proprietatile ei si de aceea din cand in cand mai testez sau mai inventez cate o reteta cu hrisca. Daca nu ati mai gatit cu hrisca sa stiti ca o gasiti in orice magazin de produse naturale si uneori si in supermarket.
La aceasta inspiratia a venit de aici, dar cu oarece modificari si adaptari.

Hrisca cu ceapa carmelizata

Preparare pas cu pas hrisca cu ceapa carmelizata si ciuperci champignon

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 100g hrisca
  • 1 ceapa mare
  • 8-10 ciuperci champignon
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura otet balsamic
  • Sare/piper
  • Fulgi chili (optional)

Mod de preparare:
Trebuie sa aveti in considerare ca in magazine puteti gasi doua tipuri de hrisca: hrisca coapta (asa cum am folosit eu si e cea mai comuna) de culoare maro intens si hrisca verde de o culoare maronie spre verzui.

Hrisca coapta se fierbe mai rapid, are gust intens cu arome de nuca.
Hrisca verde este considerate mai sanatoasa (nu este supusa in prealabil la nici un tratament termic) se fierbe mai greu si este mai pufoasa. (sursa solaris.ro)

hrisca

Hrisca se spala bine, se pune intr-o cratita cu doua cani de apa si sare si se lasa la fiert la foc mic. Ea fierbe destul de repede.
Dupa fierbere se scurge de apa.

Spalati legumele si taiati ceapa si ciupercile feliute, iar ardeiul capia cubulete.
Intr-o tigaie usor inalta puneti putin ulei si cand acesta este fierbinte turnati ceapa si un strop de sare. Amestecati si atunci cand ceapa s-a inmuiat usor puneti si ciupercile champignon si mai apoi ardeiul capia tocat.

Hrisca cu ceapa carmelizata

Cand acestea sunt aproape gata adaugati o lingurita de zahar brun pentru o usoara caramelizare, iar la final o lingura de otet balsamic. Cu cat otetul balsamic este de buna calitate cu atat gustul va fi mai bun.

Amestecati hrisca cu legumele caramelizate si potriviti de gust. La servire presarati putina verdeata. Eu am pastrat si cateva felii de ciuperci pentru a decora si am adaugat si niste fulgi chili pentru ca imi plac.
Gustul e super bun, iar mancarea destul de satioasa.

Hrisca cu ceapa carmelizata

Pentru inspiratie cu alte retete cu hrisca dati clic aici.
Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *