C

Cartofi cu sparanghel la cuptor

Pentru ca e sezon si multa lume cauta idei de retete cu sparanghel, am incercat o reteta noua de cartofi cu sparanghel la cuptor.

cartofi cu sparanghel la cuptor

Ma declar multumita de ce a iesit. Este o reteta simpla ce include mai multe ingrediente, ce la final duce la un preparat satios si gustos.

Nu uitati si de celelalte retete cu sparanghel ce pot fi gasite pe blog: cu sos olandez, tarta sau supa crema.

De obicei folosesc sparanghel verde pentru ca mi se pare mult mai gustos si fraged, dar e si cel mai frecvent in magazine. Din pacate o sursa de la producatorii locali este aproape inexistenta, mai ales in zona mea.

Atunci cand cumparati sparanghel fiti atenti ca tijele sa fie ferme (nu moi) si sa nu aiba urme de mucegai.

Preparare pas cu pas cartofi cu sparanghel la cuptor

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 4 cartofi mijlocii
  • 10 fire sparanghel verde
  • 50g cascaval
  • 50g branza sarata (telemea, burduf)
  • 25g unt
  • 2 oua
  • sare/piper

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se spala si se taie felii.

Sparanghelul verde nu necesita curatire, doar indepartarea unei mici parti din el. Este vorba de partea dinspre radacina, cca1-2cm. Se indoaie tija usor si ea va pocni exact acolo unde trebuie, adica partea frageda o vom manca, iar partea usor trecuta si mai deshidratata o vom indeparta.

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius si ungem doua forme individuale de ceramica cu unt. Daca nu aveti asa ceva puteti folosi o tava normala de yena/ceramica, dar sa fie de dimensiuni mai mici.

cartofi cu sparanghel la cuptor

Dam cascavalul pe razatoarea mare si maruntim putin branza sarata.

Punem o cratita cu apa si sare la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca punem cartofii in apa, ii lasam maxim 2-3 minute si apoi ii scoatem cu o stercuratoare.
Adaugam apoi sparanghelul si procedam la fel. Procesul asta se chema blansare, adica o oparire. Asa vom grabi putin timpul de coacere in cuptor.

In fiecare forma de ceramica punem cartofii astfel incat fiecare felie sa se suprapuna putin peste cealalta. Deasupra presaram putin branza sarata, aranjam firele de sparanghel si la final punem cascavalul ras.

Dam totul la cuptor pentru cca 20-25 de minute sau pana cand preparatul este usor rumenit si cartofii sunt moi. Inainte de a scoate formele din cuptor spargem in  fiecare cate un ou si inchidem cuptorul. In cateva minute oul va fi coagulat si mancarea servita.

cartofi cu sparanghel la cuptor

Preparatul nostru cu cartofi si sparanghel la cuptor se mananca musai cald si alaturi de o salata.
Pofta buna!

0/5 (0 Reviews)
CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *