Primavara asta m-am rasfatat cu mult sparanghel. Am cautat sa-l pun in farfurie in diferite forme si mereu mi-a placut mult. E ca si cum incerc sa recuperez anii in care nici macar nu auzisem de el sau nu aveam curaj sa ma apropii de el.
Salata de sparanghel la gratar si rosii cherry a fost o inspiratie de moment pentru cina. Si de data asta am folosit sparanghel verde fraged. Nu stiu daca cu cel alb ar fi iesit o salata la fel de delicioasa.
Nu uitati si de supa crema de sparanghel daca aveti nevoie de idei cu sparanghel pentru cina.
Ingrediente 2 persoane:
- 14 fire sparanghel verde
- 12 rosii cherry
- 50g parmezan
- 2 linguri ulei de masline de prima presa
- 2 lingurite otet balsamic crema
- sare, piper
Mod de preparare salata de sparanghel la gratar:
Legumele se spala si se sterg cu prosoape de hartie.
Rosiile cherry se taie in jumatati. Sparanghelul verde se aseaza pe gratarul infierbantat. Eu folosesc un gratar de aragaz. Sparanghelul se intoarce cu un cleste de inox astfel incat sa fie facut uniform.
Parmezanul se taie fasii cu un cutit de branza sau curatitor de legume. Daca nu aveti, taiati fasii subtiri cu un cutit cu lama subtire si bine ascutit.
Sparanghelul copt se aseaza in farfurile. Deasupra se pun rosiile cherry si se stropesc cu ulei de masline si sare.
La sfarsit se adauga parmezanul si otetul balsamic. Daca nu va place otetul balsamic il puteti inlocui cu putin suc de lamaie.
Sparanghelul la gratar are un gust fabulos si foarte asemanator cu porumbul copt la jar.
Cred ca este una dintre combinatiile care m-au facut sa ador pe loc salata de sparanghel la gratar. Pe langa faptul ca este o varianta de masa sanatoasa (putine calorii, fara grasimi sau colesterol, plin de fibre), este si plina de gust.
O puteti servi cu lipie crocanta (asa cum am facut noi), paine prajita sau simpla.
Sigur v-a va placea.
Sa aveti pofta!