P

Prajitura in doua culori cu cirese

Prajitura in doua culori cu cirese este desertul nostru de ieri. Sezonul cireselor este in plina desfasurare si trebuie sa profitam de el. Ciresele sunt super proaspete , culese de mine din ciresul socrilor mei.

Daca pana acum ne-am rasfatat cu cheesecake cu cirese sau clafoutis, acum a venit timpul pentru o prajitura simpla si de mare efect.

Cele doua culori si ciresele perfect vizibile fac ca prajitura sa aiba efect.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 250g faina
  • 1 lingura cacao
  • 100g unt
  • 300g cirese
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare prajitura  in doua culori cu cirese:

Untul se topeste si se lasa la racorit.

Ciresele se spala si se scurg bine si apoi se scot samburii.

Aprindem cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un strop de sare, pana ce compozitia creste mult in volum si capata o culoare albicioasa.
Untul topit se adauga cate putin mixand mereu.
Faina cernuta se presara cate putin si se incorporeaza  cu ajutorul unei spatule, cu miscari largi de jos in sus. Punem si praful de copt.

Pregatim o tava tapetand-o cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiuni de 20/30 cm. Daca folositi o tava mai mare atunci prajitura va iesi mai subtire.
Turnam in tava trei sferturi din compozitia obtinuta. Restul compozitiei o amestecam cu o lingura de cacao. Compozitia cu cacao o turnam deasupra celei galbene in fasii dispuse neregulat.

 

La sfarsit adaugam ciresele pe toata suprafata prajiturii si dam tava la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit . Prajitura  in doua culori cu cirese se coace la 180 grade Celsius timp de cca. 30-35 de minute.
Pentru a verifica daca prajitura este coapta facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea nu iese curata din blat atunci prajitura trebuie sa mai stea la cuptor.

 

 

Prajitura coapta se taie abia cand s-a racit complet. O putem taia in forme patrate sau dreptunghiulare.

Prajitura in doua culori cu cirese este o prajitura simpla, usor de facut si primita cu bucurie de copii. Gustul dulce acrisor si usor aromat de la cacao face ca aceasta sa fie pe placul tuturor.

 

 

Am descoperit si la Laura Laurentiu o reteta faina de prajitura cu ciocolata si cirese asa ca v-o recomand cu drag.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *