fursecuri de Paste1w

Apropierea  Sfintelor  Sarbatori de Paste ma duce cu gandul la inceputul la primele mele experiente in bucatarie. Primele mele prajituri le-am facut inainte de Paste, cand aveam vreo 13 ani iar mama era plecata la un fel de specializare.

Tin minte ca am copt fursecuri, cornulete si daca imi amintesc bine si nucusoare, am facut curatenie si am pregatit chiar si cosul pentru biserica (ca asa e in Bucovina). Prajiturile s-au mancat asa ca de atunci mi se trage…

Acum pentru ca Dr. Oetker m-a provocat  sa-mi aduc aminte de copilarie am facut niste fursecuri simple dar le-am dat o nota copilareasca cu ajutorul creioanelor de decorat. Cand ai copii cateodata trebuie sa faci si ghidusii.

Ingrediente:

–         200g unt

–         100g zahar

–         300g faina

–         coaja rasa de la o lamaie

–         1 lingura suc de lamaie

–         1 praf sare

fursecuri de paste2w

Mod de preparare:

Untul se amesteca rapid cu zaharul, lamaia, sarea si faina. Aluatul obtinut se da la rece pentru  cel putin 30 de minute.

Aluatul se intinde pe o planseta presarata cu faina si se decupeaza cu ajutorul formelor . Acum am folosit cele pentru Paste : oua, iepurasi, oite, pui.

Fursecurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 180 de grade timp de 10 minute. Atentie sa nu le ardeti…

Cand fursecurile sunt reci se decoreaza . Noi le-am decorat cu creioane de Dr. Oetker.

fursecuri de Paste4w

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici
  1. blank
    Ghindaa says:

    Au iesit niste fursecuri minunate.Daca le fac si eu pentru cea mica, iti dau de stire. Dar unde gasesc eu creioane de gen?
    Imi place tare mult noul blog. E profi. Super ordonat.Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *