C

Ciuperci cu maioneza cu iaurt si usturoi.

Intr-o zi de sarbatoare sau atunci cand aveti pofta puteti pregati niste ciuperci cu maioneza cu iaurt si usturoi. Mi se facuse tare pofta si pentru ca primisem niste champignoane mici si delicate mi-am zis ca e timpul pentru.
Nu am mers chiar pe clasic ci am introdus si iaurtul pentru o varianta mai lejera.Tare bun, dar se mananca in portii mici.

ciuperci cu maioneza cu iaurt si usturoi.

Preparare pas cu pas ciuperci cu maioneza cu iaurt si usturoi.

Ingrediente:

  • 500g ciuperci champignon mici
  • 1 galbenus fiert
  • 1 galbenus crud
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare/piper
  • 1 lingurita mix ierburi aromatice

Mod de preparare:

Am ales ca la aceasta reteta sa pregatesc altfel ciupercile decat de obicei. Stim cu totii ca ciupercile champignon contin multa apa si se gatesc destul de rapid. De aceea am ales sa le gatesc in suc propriu. Eu le-am folosit intregi. Daca ale voastre sunt mai mari le taiati in 2-4 bucati.

champignon

Pentru inceput curatati ciupercile si spalati-le rapid sub jet de apa. Se scurg bine in servete de hartie apoi se pun intr-o tigaie antiaderenta (mai inalta)  cu doua-trei linguri de ulei, o lingurita rasa de sare si ierburile aromatice. Lasati un foc mediu, puneti un capac deasupra si amestecati din cand in cand. Ele vor lasa destula apa cat sa se gateasca. Atunci cand apa s-a evaporat si incep sa sfaraie inseamna ca sunt gata. Pentru siguranta e bine sa le gustati.

Cat timp se racesc ciupercile e timpul de pregatit sosul, o combinatie de maioneza facuta in casa cu iaurt grecesc.

ciuperci cu maioneza cu iaurt si usturoi.

Galbenul fiert maruntit se amesteca cu galbenusul crud si o lingurita de mustar. Turnati apoi cate putin ulei si amestecati, miscarea clasica de maioneza. Nu uitati sa puneti zeama de lamaie si putina sare.
Amestecati apoi maioneza cu cateva linguri de iaurt grecesc, usturoiul pasat, putin piper si sare daca mai este nevoie. Sosul se toarna peste ciuperci si asta e tot.

ciuperci cu maioneza cu iaurt si usturoi.

Puneti ciupercile intr-un bol mare sau in boluri individuale. Puteti decora cu plante aromatice proaspete. Eu am avut doar patrunjel.
Acest preparat se consuma in maxim doua zile. La noi a disparut imediat ce am pregatit.
Pentru ca tot e sezon de leurda puteti face si varianta de ciuperci cu leurda si maioneza.
Spor la gatit!

CategoriesAperitive Salate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *