Supa rece de rosii este perfecta pentru verile fierbinti.  Nu am numit-o gazpacho, pentru ca gazpacho, renumita reteta spaniola are mult mai multe ingrediente si contine paine in compozitie .

Supa mea rece este o supa raw, preponerent  din rosii. Dupa o jumatate de zi petrecuta in caldura m-am gandit ca pranzul poate fi si racoritor si rapid. Am avut  putine emotii, in sensul ca nu stiam daca baietii mei vor accepta fara prea multe explicatii acest gen de supa.

A fost bine, ca sa zic asa, supa rece de rosii a trecut cu bine testul.

Ingrediente 2 persoane:

  • 4 rosii mari bine coapte
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei gras
  • 2 crengute busuioc
  • 2 crengute oregano
  • sare/piper
  • 100ml apa rece
  • ulei de masline (optional)
  • crutoane pentru servire

Mod de preparare:

Rosiile folosite pentru supa rece trebuie sa fie bine coapte. Ele se spala, se taie bucati si se indeparteaza partea lemnoasa din interior. Nu toate rosiile au acea parte mai tare dar am vrut sa o mentionez deoarece prezenta ei in supa ar strica textura acesteia.

Ardeiul gras si ceapa se taie bucati.

Toate legumele se pun intr-un robot impreuna cu sarea , apa rece si cate o crenguta de oregano si de busuioc. Acestea se paseaza pana ce compozitia devine una fluida.

Inainte de a prepara  supa rece de rosii avem grija se pregatim niste crutoane din paine integrala. Crutoanele se pot face rapid la toaster, grill sau cuptor. Ele pot fi din  paine prajita simpla (in ce forma preferati) sau poate fi asezonata cu putina sare, ierburi aromatice si ulei de masline.

Supa rece de rosii se toarna in boluri si se decoreaza cu frunzulite de busuioc sau oreganao. Optional se poate adauga putin ulei de masline de calitate.

 

 

Se serveste in zilele caniculare si se soarbe pana la ultima picatura. Nu as zice ca tine de foame pe termen lung dar este racoroasa, plina de vitamine si gustoasa. Pentru un efect wow puteti sa o turnati in pahare gen cupe si puteti folosi si cuburi de gheata .

Pentru inspiratie va recomand si reteta Iulianei de la Bucate aromate.

 

 

Sa aveti pofta!

CategoriesDe post
blank
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *