Cand ma gandesc la malai cu visine se deschid usile spre acasa. Probabil nu numai in Bucovina se mananca malai dulce, dar legaturile astea senzoriale din copilarie sunt puternice. Capsuni, cirese, visine, zmeura erau bucuria verii si le culegeam cu mare bucurie.
Malaiul dulce cu fructe de tot felul este specific romanilor si e pacat sa nu profitam acum de sezonul de visine .
Prajitura taraneasca, simpla si rapida sta la dispozitia voastra, doar o sa va bucurati de ea.
Ingrediente:
- 4 oua
- 100g zahar
- 500g iaurt (sana)
- 125 ml ulei
- 125g faina de porumb
- 50g gris
- 500g visine
- 1 praf de copt
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul cat sa se amestece bine. Se adauga apoi uleiul, cate putin, pana la incorporarea completa.
Urmeaza iaurtul sau ce aveti prin frigider. Merge foarte bine sana, lapte batut sau lapte simplu. Daca folositi lapte mai adaugati 2-3 linguri de malai in plus.
La sfarsit se adauga praful de copt, faina de porumb si grisul.
Visinile se spala, se scurg bine in strecuratoare si apoi se scot samburii.
Compozitia asta merge perfect intr-o tava cu dimensiuni de 20/30 cm. Asadar tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si presaram visinile deasupra.
Sa nu va sperie consistenta usor lichida a malaiului.
Tava cu malai de visine merge la cuptor pentru cca. 40-45 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.
Cand acesta a crescut, s-a legat ca si compozitie si s-a rumenit usor, inseamna ca malaiul este gata.
Se scoate din cuptor si se lasa la racorit si abia apoi se pudreaza cu zahar. Dupa ce s-a racit se taie in bucati si se mananca pe nerasuflate, cel putin la mine asa a fost.
Prajitura taraneasca este de top si merge la fel de bine cu prune, caise sau alte fructe acrisoare.
Sa aveti spor la malai cu visine si nu uitati deserturile simple romanesti.
Toate arata superdelicios. Abia astept sa le incerc pe rand si sa ma bucur de ele. Multumesc mult pentru ca iti iei timp sa impartasesti cu noi. 🙂
Cu mult drag!
Spor si sper sa-ti placa :).
mmmmm !ce bine arata deja imi ploua in gura ,abia astept sa imi rasfat fam cu aceste apetisante prajituri ,multumesc pt delicioasele retete !!👐👐👐🌹🌹🌹😊😊😊
Cu mult drag, Liliana!
Arata foarte bine! Clar este urmatoarea prajitura pe care o facem. Ai cumva o marca anume sau un tip anume de malai preferat?
Multumesc!
Multumesc, Ana!
In ultimul timp folosesc malai Baneasa .
Draga mea,
am cântărit zahărul, am rămas cu el pe masă pentru că ai omis etapa aceasta.
Poți, te rog, să corectezi rețeta și să treci și zahărul unde vrei tu, după ouă, ulei etc?
Mulțumesc. O zi bună!
Am recitit rețeta,mi-a scăpat etapa :))
Sper că nu te superi
Nu îmi publica comentariul te rog. AM greșit, ai scris despre zahăr.
Nu e nici o problema! 🙂
Ma bucur ca s-a rezolvat.