B

Briose cu ciocolata si visine

 

Pentru ca nu am vazut copii care sa refuze briosele am ales ca reteta de luna asta pregatita pentru Selgros sa fie briose cu ciocolata si visine. Si daca tot exista atractia asta intre copii si briose, ar fi foarte fain sa-i aducem pe copii in bucatarie si sa gatim impreuna.

Atunci cand gatim acasa ne putem alege ingredientele cu grija si atunci obtinem un desert mai controlat.
Combinatia ciocolata visine este mereu castigatoare. Cicolata ar trebui sa fie din cea simpla cu continut ridicat de cacao si continut cat mai redus de zahar. Visinele pot fi proaspete sau congelate. De data asta am ales varianta congelata pentru ca nu am gasit la piata. Anul asta a fost un an prost pentru visine.

Ingrediente:

  • 200g unt moale la temperatura camerei
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 100 ml iaurt
  • 200g faina
  • 2 linguri cacao
  • 100g ciocolata (peste 50 % cacao)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250g visine (fara samburi)
  • + hartiute

Mod de preparare briose cu ciocolata si visine:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste tava pentru briose impreuna cu hartiutele de briose. Eu am folosit o tava cu 12 bucati + 3 bucati forme  din silicon.

Ciocolata se taie grosier cu cutitul.

Untul moale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana la incorporarea completa. Urmeaza iaurtul si astfel obtinem compozitia lichida.

Faina se cerne si se amesteca impreuna cu cacaoa si praful de copt apoi se toarna peste compozitia lichida. Tot in aceasta compozitie punem 2/3 din visinele bine scurse si ciocolata taiata bucatele. Totul se amesteca si apoi compozitia se pune cu lingura in hartiutele de briose. Deasupra se adauga si restul visinelor.

Tava se da la copt in cuptorul preincalzit pentru cca. 25-30 de minute.

Atunci cand sunt coapte se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Bune tare aceste briose cu ciocolata si visine. Ele pot fi desertul perfect sau bucuria din caserola cu mancare pentru scoala.

Copiii vor fi tare mandri ca pot face briose si va rog sa-i incurajati mereu.

Pentru inspiratie va las si varianta de cupcakes cu  crema de mascarpone.

 

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *