Ceafa de porc cu legume picante la cuptor vine sa inlocuiasca ceafa la gratar. O fi buna ea la gratar, dar trebuie sa incercam si alte variante.
Unde mai pui ca nu poti face mereu gratar, dar poti gati ceafa deoarece se pregateste rapid, fara batai de cap.
Suntem in sezonul rece, deci trecem ceva mai mult pe carnea de porc mai ales in perioada Sarbatorilor de iarna. Nu uitati si de reteta de pulled pork. pentru o friptura frageda de porc.
Sper sa va placa asociereea cu legumele picante, o suita de legume ce le putem consuma in sezonul asta.
Preparare pas cu pas ceafa de porc cu legume picante la cuptor
Ingrediente 4 persoane:
- 4 felii de mari de ceafa de porc
- 4 cartofi
- 1 sfecla rosie
- 1 felie mare dovleac
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita fulgi chili
- 1 lingurita sare
- 1 crenguta cimbru
- 4 linguri ulei
- boia de ardei iute
Mod de preparare:
Daca cumparati ceafa gata portionata este un pic mai simplu. Carnea va fi taiata regulat si portiile vor fi asemanatoare.
Eu am ales sa iau o bucata de ceafa dintr-o mica macelarie, asa ca taierea am facut-o eu. Nu as spune ca am reusit prea bine, dar mie imi plac imperfectiunile.
Carnea se sareaza, condimenteaza cu 2 catei de usturoi, putin chili(sau piper) si doua linguri de ulei. Deasupra se pune o crenguta de cimbru.
Tava se acopera cu o folie si se da la cuptor, la temperatura de 200 grade Celsius. Dupa 20-25 de minute folia se indeparteaza si se lasa carnea la rumenit inca cca. 10 minute.
Legumele se curata, se spala jub jet de apa si se taie in felii. Apoi fiecare felie se taie in trei. Acestea se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, fulgi de chili, usturoi si chiar putina boia de ardei iute.
Tava se da la cuptor in acelasi timp cu carnea. Legumele trebuie sa fie moi si usor rumenite deasupra.
Genul asta de mancare este potrivita pentru o masa de familie. Nu uitati sa puneti alaturi o salata sau niste muraturi.
Sa aveti pofta !