E incitant sa calatoresti chiar daca uneori doar virtual. Calatoriile mele sunt in stransa legatura cu mancarea, traditiile, ingredientele locului.
Fetele de la Savori Urbane ne-au intretinut acest apetit prin demararea unui proiect interesant The Food Connection. Luna asta descoperim si savuram retete arabesti impreuna cu Cristina de la Diva in bucatarie. Tot aici veti gasi intreaga colectie de retete pregatite de cei 24 bloggeri culinari implicati in proiect.
Mancarea libaneza este delicioasa si apreciata de multa lume.
Azi am incercat sa reproduc niste aperitive libaneze sub forma unor rulouri cu branza si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta
- 200g branza de capra cremoasa
- 200g branza de vaci
- 1 legatura mare de patrunjel
- 1 ceapa verde
- 1 ou
- 100ml ulei (unt topit)
- sare, piper negru
- iaurt pentru servire
Mod de preparare:
Pregatim umplutura amestecand branza de capra cu cea de vaca, oul, verdeturile si condimentele. Va iesi o compozitie cremoasa si gust bun.
Foile de placinta se ung cu ulei sau unt topit cu un penson de silicon.
Folosim cate 3-4 foi de placinta date cu ulei si puse una peste alta. Din acestea taiem dreptunghiuri pentru a forma rulouri. Eu am taiat de doua dimensiuni, adica cate 4 sau 6 dreptunghiuri dintr-un set de foi. Recomand dreptunghiuri mai mici deoarece sunt mai usor de servit la masa.
Asezam umplutura pe lungimea dreptunghiului. Ridicam foaia si o rasucim putin apoi indoim marginile laterale. Rasucim iar pana cand obtinem rulourile care au forma unui trabuc.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le dam cu ulei si introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade. Se coc pana se rumenesc, adica vreo 20 de minute.
Aperitivele libaneze isi vor mari putin volumul la copt. Exista si situatia in care se vor crapa putin, asta daca punem multa umplutura in comparatie cu numarul foilor folosite.
Ele se servesc calde (merg si reci ) cu un iaurt gras imbogatit cu piper negru.
Aperitivele libaneze sunt crocante cu interior moale , cremos si usor aromat.
Daca va place mancarea libaneza va las si o reteta de humus .
Spor la gatit de prin lume adunate!