Salata de gogonele cu ceapa rosie este o salata de toamna ce se pregateste simplu si se poate pastra pentru iarna. Asta nu inseama ca nu putem sa o mancam imediat ce am pregatit-o.

Am vrut ceva diferit si cum sunt mare iubitoare de ceapa rosie murata am facut o combinatie de sezon, dar cu inspiratie din salata de toamna din copilaria mea. Gogonelele au invadat tarabele din piete asa ca va puteti juca cu diferite moduri de conservare.

Salata de gogonele

Preparare pas cu pas salata de gogonele cu ceapa rosie


Ingrediente:

  • 1 kg gogonele
  • 750g ceapa rosie
  • 500ml otet de vin
  • 250ml apa
  • 100g zahar
  • 1 lingura sare pentru muraturi
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3-4 boabe ienibahar
  • 2-3 lingurite boabe de mustar
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala si se taie in jumatati, apoi solzisori.Solzisorii nu vor fi foarte subtiri deoarece in urma pregatirii ei vor pierde din volum.

Gogonelele se spala, se taie in jumatati sau sferturi daca sunt mari si apoi se taie feliute.

Intr-o oala mai marisoara se pune oteul, apa, zaharul, piperul, ienibaharul, foile de dafin si sarea. In momentul in care incepe sa clocoteasca se pun legumele, amesteca si se fierb cca. 4-5 minute la foc potrivit.

Salata de gogonele

Salata de gogonele cu ceapa rosie se pune in borcane spalate si uscate. Fiecare borcan se completeaza cu solutie pana se acopera legumele. Atunci cand compozitia din borcane s-a racit complet se adauga in fiecare borcan cate o lingura de ulei si o lingurita rasa de boabe de mustar.

Borcanele se inchid bine (aveti grija sa fie capacele bune) si se depoziteaza in beci/camara sau alt loc preferabil racoros.

Salata de gogonele
Salata de gogonele cu ceapa rosie

Din aceasta compozitie mi-au iesit 4 borcane de salata. Dupa deschidere borcanul deschis se pastreaza in frigider.

Imi plac mult culoarea, dar si gustul. Salata asta merge perfect alaturi de orice friptura, dar si alaturi de mancaruri de post.
Pentru inspiratie va las si reteta de gogonele dulci picante umplute cu adjica.

Spor la pregatit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *