Ce spuneti de o rulada de clatite cu ciocolata si zmeura proaspata? Asa-i ca suna bine?
Cam toata lumea iubeste clatitele, iar varianta asta cu fructe, ciocolata si putin gem mi se pare un desert perfect de vara. Portionarea aduce usurinta in a le manca, dar si creeaza un aspect placut.

Preparare pas cu pas rulada de clatite cu ciocolata si zmeura
Ingrediente pentru cca. 8 clatite:
- 3 oua
- 450ml lapte
- 200g faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingura ulei
- 1 strop sare
Ingrediente umplutura:
- 75g ciocolata peste 50% ciocolata
- 1 lingura unt + 2-3 linguri lapte
- 4 linguri dulceata/gem
- 250g zmeura proaspata
Mod de preparare:
Intr-un bol bateti cu telul ouale cu sarea cat sa se incorporeze bine albusurile cu galbenusurile. Adaugati o parte de faina si bateti cu telul, iar apoi o parte de lapte.
Puneti apoi cacaoa si restul de faina si amestecati mereu cu telul pentru a nu se forma cocoloase. La final adaugati si laptele ramas, dar si o lingura de ulei.
Compozitia va sta la rece macar 15-30 de minute.
Pentru prajire avem nevoie de o tigaie buna fie ea teflonata sau de fonta. Eu ung tigaia foarte putin cu ulei si pentru asta folosesc o pensula. Folosesc o tigaie cu un diametru de 26cm.

Cand scoateti compozitia din frigider amestecati-o bine din nou si faceti o clatita de proba.
Asadar infierbantati tigaia, dati cu pensula un strop de ulei, apoi cu turnati cu polonicul compozitia si rotiti tigaia astfel incat sa se intinda pe toata suprafata ei. Prajiti clatita la foc mediu maxim doua minute pe o parte.
Trebuie sa tineti cont ca pot exista mici diferente in functie de temperatura/flacara sau tipul tigaii. Important e sa nu le faceti uscate .
In functie de cum iese prima clatita puteti ajusta aluatul. Daca vi se pare ca e prea gros mai puneti putin lapte sau daca e prea subtire mai adaugati faina.
Dupa prajire puneti clatitele una peste alta si apoi lasati sa se odihneasca putin si se racoreasca.
Eu am ales sa folosesc o ciocolata topita, dar se poate folosi si nutella daca sunteti fan crema de genul asta.
Cicolata rupta bucatele se topeste la bain marie (adica un vas peste o cratita in care fierbe apa la foc mic) impreuna cu untul si laptele. Se amesteca usor si se lasa la racorit.
Asamblarea ruladei
Pentru asmablare vom folosi mereu cate doua clatite. Ungem o clatita cu crema de ciocolata apoi asezam zmeura.



Peste aceasta vine alta clatita unsa cu gem de care va place. Cand puneti a doua clatita gemul este la exterior. Si peste aceasta presarati boabe de zmeura.
Aceste doua clatite suprapuse se ruleaza strans apoi se taie in cca. 4 bucati. Puteti indeparta cu cutitul capetele pentru a avea bucati de rulada perfecte.

Le asezati pe un platou si decorati cu zmeura proaspata si menta.
Acoperite cu foile alimentara rezista si pana a doua zi la frigider, dar nu mai mult pentru ca se intaresc.
Pentru inspiratie va las si o varianta de clatite sarate pe care le puteti servi la mic dejun sau cina: Clatite cu ciuperci gratinate la cuptor.
Spor la gatit!