Sambata dimineata m-am trezit cu noaptea in cap si cu gandul la niste clatite nemaifacute, clatite maronii si pline de ciocolata si zmeura proaspata.
Treaba cu clatitele e una simpla in principiu, dar trebuie sa faci dovada de rabdare ca sa le prajesti.
Compozitia e una clasica de clatite , la care am adaugat doar niste cacao. Eu am facut o portie, adica mi-au iesit 9 clatite, daca vreti mai multe dublati cantitatile
Ingrediente:
– 1 ou mare
– 150g de faina
– 1 lingura cacao
– 150 g de lapte
– 150 ml de apa minerala
– 1 praf sare
– 1 lingura ulei
Mod de preparare:
La clatite intotdeauna avem nevoie de un tel. Telul ne ajuta sa obtinem un aluat fin fara cocoloase.
Oul si sarea se bat putin apoi se adauga cacaoa si faina. Nu va speriati ca aluatul pare un ghem , incet turnam cate putin laptele sa se incorporeze bine. La sfarsit adaugam apa minerala.
La clatite aluatul se mai ajusteaza din mers. Dupa ce facem prima clatita , putem dilua putin daca clatita e cam groasa, sau invers.
Clatitele se prajesc la foc mediu. Tigaia se pensuleaza cu ulei vegetal si cu un polonic turnam aluatul. Invartim tigaia in asa fel incat aluatul sa se distribuie uniform.
Clatitele cu cacao le-am umplut cu o crema de ciocolata (gen Nutella) si cu multa zmeura proaspata. A fost o alegere inspirata, recunosc.
Spor la prajiturit!
De aveti pofta si de niste clatite americane reteta o gasiti aici.
O adevarata delicatesa 🙂
Merci Maria!