Un aperitiv usor este binevenit indiferent daca avem musafiri sau nu. Imi ramasese in frigider cateva foi de placinta (din comert) si pentru ca de-a lungul timpului am descoperit diverse tipuri de cosulete, am facut repejor niste gustarele . Cum suntem fani branzeturi am facut o umplutura de branza cu verdeata .
Este o reteta foarte rapida si agreata de multa lume
Intai de toate trebuie sa aveti o tava pentru briose. Eu am folosit 2 tavi cu dimensiuni diferite. Asa am obtinut cosulete mini ce se mananca dintr-o inghititura si cosulete ceva mai mari obtinute intr-o tava clasica de briose.
Ingrediente:
– foi de placinta din comert
– 50g unt topit pentru uns foile ( ulei)
– 200g branza de vaci
– 50g branza sarata framantata (burduf)
– 200g smantana
– 1 ceapa mica rosie
– 1 legatura patrunjel verde
– sare, piper, fulgi chili
– pt. decor: 1 ardei iute mic, praz, masline verzi, patrunjel, susan negru
Mod de preparare:
Porniti cuptorul si taiati foile de placinta in forme patrate sau rotunde, dupa preferinta. Le ungeti cu unt topit sau ulei si le puneti in forme. Trebuie sa fie cate 5-6 foite suprapuse. Acestea se coc timp de 10 minute la 180 de grade Celsius.
Cosuletele vor fi usor rumenite si destul de fragile cand sunt scoase din cuptor. Dupa ce se racesc se vor umple cu o umplutura de branza sau cu orice alt fel de umplutura doriti . Recomandat este sa nu umpleti cosuletele cu mult timp inainte de a fi consumate caci exista riscul sa se inmoaie .
Umplutura se face foarte rapid. Frecati branza de vaci cu cea sarata, smantana, verdeata , ceapa tocata marunt si condimentele. Cu o lingurita sau un pos se pune compozitia in cosulete.
Ele se decoreaza dupa preferinte. Eu am folosit rondele mici de ardei iute, praz, masline verzi umplute dar si susan negru si patrunjel. Modul de decorare le poate face sa fie festive desi sunt aperitive simple.
Daca le servim imediat aperitivele noastre vor avea o textura crocanta ce se potriveste foarte bine cu umplutura moale.
Spor la mesterit dragilor!
Altei idei de aperitive le gasiti aici sau aici.