C

Cartea regala de bucate in fiecare sapatamana

Este cineva care nu a vazut filmul ”Julie si Julia” ? Daca da, atunci va recomand sa –l vedeti neaparat . Oricine dintre noi poate fi Julie, oricine dintre noi poate trai emotia incercarii unei retete, poate descoperi ingrediente fabuloase, poate sari in sus de bucurie cand reusita e garantata, poate plange atunci cand esecul isi ascute dintii in bucatarie …si poate sa o ia de la capat pana cand bucataria devine palatul visurilor.

Inspirata de acest film( a carei fana declarata sunt) mi-am propus sa traiesc propria experienta culinara si sa impartasesc cu voi bucuria de a gati dupa o prestigioasa carte de bucate. Cartea aleasa este ”Carte regala de bucate” scrisa cu atata eleganta si apropiere de Principesa Margareta a Romaniei.  Cartea cuprinde  64 de retete ce provin de la membrii familiei regale romanesti dar si de la membrii altor familii regale din Europa si nu numai.  Asa ca,  vreau sa ma apuc de treaba, adica in fiecare saptamana voi posta cel putin o reteta din aceasta carte pe care o voi reproduce la mine in bucatarie. Voi experimenta regalitatea din punct de vedere culinar si va voi tine la curent cu tot ce presupune aceasta. Veti stii pentru fiecare reteta daca se face greu sau usor, cum am procurat ingredientele si mai ales care este gustul si savoarea produsului finit. Retetele vor fi abordate in ordinea lor din carte , iar in cazul in care  anumite ingrediente vor fi dificil de procurat voi  sari peste reteta respectiva cu promisiunea ca voi reveni atunci cand intru in posesia ingredientelor.

Aceasta idee m-a cuprins incet, incet pana a ajuns la punctul de fierbere, adica acum. Daca mai face cineva acest experiment dupa aceeasi carte de bucate sa-mi fie cu iertare, probabil e doar o coincidenta.

Asadar , ma insostiti in aceasta calatorie a dezlegarii misterelor festinurilor regale?  Daca da, m-as bucura sa-mi scrieti ori de cate ori simtiti nevoia si aveti timpul alaturi de voi.

Va imbratisez!

CategoriesRegale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *