Uneori simtim nevoia sa mancam cate un desert usor, dar sa fie savuros. Azi e o asemenea zi, cand dupa cozonaci, prajituri si pasca am ales dintre retetele regale (ca tot am intarziat la capitolul asta) un grapefruit la cuptor. Pare banal, poate chiar e banal dar e foarte gustos. Reteta asta vine de la Principesa Tatiana Radziwil , ea contribuind la ”Carte regala de bucate” cu sase retete numindu-le feluri de mancare ”pentru oameni ocupati sau lenesi”.
Ingrediente:
– 1 jumatate de grapfruit de persoana
– pt. fiecare jumatate de grapefruit 2 lingurite de zahar brun si doua linguri de rom Negrita (sau de care aveti).
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Grapefruitul se taie in doua si cu cutitul se desprinde usor de pielita din jur, fara a scoate fructul din coaja.
Se aseaza jumatatile in tava , cu coaja in jos. Peste fiecare se pune 2 lingurite de zahar brun si 2 linguri de rom. (in cele pentru copii nu am pus rom).
Acestea fiind facute se pun la cuptor pentru cca 20 min. Se formeaza un sirop delicios aromat. Este un desert care te surprinde prin simplitate si gust.
Spor la treaba.