Sarbatorile ne-au lasat cu mai multe ingredinete prin frigider ce le-am reciclat sub forma unui aperitiv om de zapada. Branza de vaci, maslinele si cateva legume s-au transformat intr-un aperitiv pentru copii. Zic pentru copii dar …merge perfect si pentru cei mai mari.
Ideea asta am vazut-o pe Pinterest si de acolo am dezvoltat putin ideea. Totul e foarte simplu si rapid.
Daca va plac aperitivele cu branza puteti incerca si cosuletele cu branza, masline si verdeturi.
Ingrediente:
- 400g branza de vaci
- 50g smantana
- 1 lingura mare cu nuci tocate
- 1 lingura mare cu alune sarate tocate
- 1 lingurita rasa zatar
- sare
- piper/chili
- masline de diferite culori
- 1/2 ardei capia rosu
- 1 morcov
- rosii cherry
- biscuiti sarati
- 1 crenguta de rozmarin
Mod de preparare:
Alunele sarate si nucile se toaca la cutit, asta pentru o textura crocanta.
Branza de vaci se amesteca cu smantana, condimentele, alunele si nucile tocate. Cantitatea de smantana poate varia in functie de consistenta branzei. Branza folosita de mine era destul de cremoasa.
De asemenea condimentele pot fi inlocuite cu altele. Mie imi place mult zatarul, voi puteti inlocui cu alte ierburi aromatice.
Compozitia trebuie sa aiba o consistenta densa astfel incat sa poata fi modelat un om de zapada . Omul de zapada aperitiv trebuie sa-si mentina pozitia si sa nu se deformeze.
Pentru montare am ales un platoul rotund intins. In mijloc am asezat omul de zapada din branza si l-am aranjat astfel incat sa aiba o figura simpatica. Ochii i-au fost din masline, fular din rucola, nas si tichie din ardei capia, gura din cuisoare (sau piper boabe), matura din morcov.
De jur imprejurul omului de zapada din branza asezam biscuitii sarati si apoi coronita din masline si rosii. Din loc in loc punem crengute mici de rozmarin.
Aperitivul se tine la rece pana la servire. Va recomand sa-l consumati in 24 de ore.
Noua ne-a placut mult acest aperitiv haios pentru copii.
Spor la treaba!
Felicitari pentru reteta. Mai mult ca sigur o voi incerca si eu
Multumesc mult!