S

Salau in crusta de nuci si alune

Astazi avem salau in crusta de nuci si alune, o reteta pe care cu siguranta o voi repeta.

Carnea salaului este alba si delicioasa iar medicii o recomanda mereu in meniu pentru calitatile sale. Am inceput anul cu biban (din pacate nu am reusit sa surprind nimic) si apoi am continut cu salaul. Asta inseamna ca am lasat porcul  putin in urma.

Nu ma pricep foarte mult la pesti dar am inteles ca salaul este un peste rapitor asemeni stiucii. Daca doriti o reteta buna de stiuca la cuptor o gasiti tot la mine pe blog.

Ingrediente:

  • 1 salau marisor
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 1 lingura otet balsamic
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri nuci
  • 2 linguri alune
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare:

Salaul se spala bine si se sterge cu servete de hartie. Cu un cutit cu lama subtire si ascutita se fileteaza. Se vor obtine doua fileuri generoase.

 

 

Partea asta cu filetatul este cam noua pentru mine dar sunt in progres. Am filetat pastravi, crapi, bibani si acum acest salau.

Fileurile de salau se injumatatesc daca sunt prea mari. Se condimenteaza cu sare si piper negru.

Alunele si nucile se toaca la cutit.

 

 

Se pregateste tava cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

Intr-un bol mic se amesteca mustarul cu otetul balsamic si usturoiul pasat. Cu pensula de silicon (sau chiar cu mana) se ung fileurile pe ambele parti.

 

 

Fileurile de salau se dau prin compozitia de alune si nuci, apoi se aseaza in tava.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius si se tine cam 20 de minute.
Pestele trebuie sa fie facut iar crusta sa aiba o culoare rumena.

Salaul in crusta de nuci si alune l-am servit cu orez basmati simplu si dovlecel la gratar.

 

 

Nu am mai mancat demult salau si mi-am adus aminte cat de bun este. Cred ca o masa festiva merita si un salau cu crusta de nuci si alune. O varianta la fel de interesanta este si pestele in crusta crocanta de cascaval.

Sa aveti pofta si nu uitati sa adaugati pestele in meniul saptamanal.

 

CategoriesFără categorie
  1. blank
    Floriana Ciupala says:

    La multi ani fericiti,ca sanatate,belsug si numai bucurii!
    Imi plac tare,tare mult retetele tale….multumesc pentru ele si ca existi si ni le trimiti.
    Cu drag
    Floriana

    1. blank
      Dana says:

      Floriana astfel de mesaje ma bucura si ma determina sa fiu mai buna in ceea ce fac si mai creativa.
      La muli ani si un an minunat!
      Multumesc si eu ca vii in vizita la mine :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *