Imi plac mult fursecurile ce rezista mai mult si in categoria asta intra si acesti biscotti cu alune de padure si cacao. Sunt usor crocanti, au gust bun si merg la o cafea sau gustare intre mese.
Reteta de baza este cea de biscotti cu lamaie si migdale. De la ea am pornit si diferentele sunt foarte mici.
In principiu este o reteta simpla pe care o poate face oricine fara probleme. Originea lor se regaseste in Italia purtand si numele de cantucci sau cantuccini. Ei au aceasta forma alungita tocmai pentru a fi inmuiati in cafea sau ceai.
Preparare pas cu pas biscotti cu alune de padure si cacao.
Ingrediente:
- 100g unt (80% grasime)
- 2 oua
- 150g zahar
- 250g faina
- 30g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 100g alune de padure
- 1 strop sare
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia este omogena si zaharul s-a topit putin. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza cat sa se incorporeze.
In alt bol se amestesteca ingredientele solide: faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Din acest amestec se toarna cate putin peste compozitia lichida pana ce se formeaza aluatul. Aproape de sfarsit adaugati si alunele de padure. Daca nu aveti alune de padure le puteti inlocui cu nuci sau migdale.
Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt si aprinde cuptorul la 170 grade Celsius.
Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale si se modeleaza cu mana in forma dreptunghiulara asemeni unor paini mai aplatizate. Tava se da la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa acest timp se scoate tava si se lasa 2-3 minute la racorit. Apoi cu un cutit bine ascutit si miscari ferme fiecare bucata se taie in felii de cca 1-1,5 cm. Taiatura poate fi obisnuita sau oblica. Dupa taiere se aseaza bucatile de biscotti cu alune de padure si cacao in tava si se coc pe o parte cca. 7 minute.
Se scoate apoi tava si se intorc pe cealalta parte si se mai coc 7 minute. Daca vi se par ca nu s-au uscat suficient lasati tava in cuptor dupa inchiderea cuptorului.
Dupa racire fursecurile se pastreaza in cutii metalice sau borcane de sticla. Tin in mod garantat pana la doua saptamani, dar la noi se termina in cateva zile.
Spor la prajiturit!