ciocolata alba

Ciocolata de casa fac de multi ani si ne place mult de tot. Poate faptul ca ne duce cu gandul la copilarie ne face sa iubim ciocolata de casa. De multe ori m-am intrebat daca ciocolata noastra de casa ar fi “gustata” si in alte tari, cam ce impact ar avea?

Pentru prima data insa am facut ciocolata alba, plina de merisoare uscate si de alune de padure. Ideea a venit de la Flory, dar reteta este aproape la fel cu reteta mea de ciocolata de casa, reteta pe care o fac de peste 20 de ani. Ideea cu merisoarele este minunata, gustul lor acrisor se potriveste de minune cu dulcele ciocolatei.

Ingrediente (portie mica)

–         400g zahar

–         150ml apa

–         250g lapte praf „Raraul” cernut

–         100g unt

–         100g merisoare uscate

–         100g alune padure

–         vanilie (extract sau din pastaie)

Mod de preparare:

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau un celofan mai gros. Tava mea are dimensiuni de 20/30 cm si este usor inalta.

Zaharul cu apa se pun la fiert intr-o cratita cu fund dublu la foc mediu. De cand incepe sa fiarba (sa faca bulbuci multi) lasam siropul la fiert cam 12 minute.

Cand siropul e gata, dam focul mic, turnam laptele praf (recomand folosirea laptelui praf Raraul si nu a celor instat ) si amestecam bine. Adaugam apoi untul taiat cubulete si merisoarele cu alunele. Se amesteca pana se incorporeaza totul foarte bine. La sfarsit adaugam vanilia si turnam compozitia in tava.

 

Tava se da la rece pentru cateva ore. Nu este nevoie de pus la frigider (vara, da) ci undeva unde este ceva mai rece. Eu ma folosesc de balcon.

Cam asta e….cand s-a intarit se taie bucati si se savureaza.

ciocolata alba3

Spor la prajiturit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *