D

Desert la pahar cu mar copt

Toamna asta colorata  inspira la deserturi aromate si romantice. Un desert la pahar cu mar copt, crema si biscuiti este exemplul meu de azi.

Inspiratia nu a venit doar din toamna, ci si dintr-o desert asemanator facut de Anca. Mi-a atras atentia si m-a impins la bucatarie. Desertul ei era cu dovleac copt.

Marul copt are arome fine, gust dulce acrisor si se potriveste in multe preparate.

Preparare pas cu pas desert la pahar cu mar copt

Ingrediente pentru doua persoane:

  • 100g biscuiti digestivi
  • 100g mascarpone
  • 100g smantana
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 4 mere coapte
  • Scortisoara macinata
  • 2 nuci

Mod de preparare:

Punem merele spalate si sterse intr-o tava la cuptor, la 190-200 grade Celsius. Cam in 20-25minute merele vor fi coapte. Se lasa la racit si apoi se scoate miezul intr-un castronel.

Biscuitii digestivi se sfarama in bucatele. Ideea e sa nu fie macinati fin ci sa se mai gaseasca bucatele care vor da textura desertului.

Smantana se amesteca cu mascarponele si zaharul atat cat sa se incorporeze una in alta.

Alegem doua pahare in care se vor putea vedea bine straturile desertului. Paharele mele au fost destul de mari, deci portii generoase as zice.

Trecem la montarea preparatului.

La fundul paharului punem o lingura de biscuiti sfaramati, urmeaza apoi un strat de crema, apoi un strat de mar copt. Repetam operatiunea si vom obtine sase straturi vizibile. Este bine sa fiti atenti ca straturile sa fie aproximativ egale, asta pentru un efect visual placut.

Deasupra se presara scortisoara macinata sau un mix de condimente (scortisoara, cuisoare, anason). Se decoreaza cu jumatati de nuci, felii de mar sau orice credeti de cuviinta. Eu am folosit la decor si niste feliute de kaki.

Paharele se dau putin la rece si se servesc cu drag.

Desertul cu mar copt este cu putin zahar, aromat si placut la vedere si gust. Ar putea fi numit chiar cheesecake la pahar.

Din categoria retetelor de toamna /iarna va las si reteta de budinca de orez cu mere.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *