B

Banana bread-chec cu banane

Banana bread-chec cu banane este o reteta simpla si cu un rezultat special. De la un timp baietii mei nu mai mananca banane, asa ca nu le pot lasa sa se strice. Este foarte important sa nu facem risipa alimentara si sa ne folosim imaginatia astfel incat sa jonglam cu ingredientele.

Probabil banana bread este cea mai cunoscuta reteta in care putem folosi bananele, dar va invit si la inghetata vegana cu banane sau prajitura cu banane si pere.

Acest chec cu banane poate fi copt in forma de chec, in forma rotunda de tort sau in forme ceramice individuale.

Ingrediente:

  • 3 banane
  • 3 oua
  • 150g unt
  • 150 g zahar brun + muscovado
  • 250-270g faina
  • 1 lingurita bicarbonate
  • 75g nuci macinate
  • 1 banana pentru decor (optional)

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava de chec pe care o tapetam cu hartie de copt.

Bananele se paseaza cu furculita.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul brun si muscovado. Puteti folosi si zahar alb, dar gustul va diferi. Zaharul muscovado si cel brun vor da o aroma de caramel, dar si o culoare mai frumoasa.

Se adauga ouale mixandu-se si acestea.

Peste aceasta compozitie se toarna bananele pasate, nucile macinate, bicarbonatul  si apoi faina. Compozitia de banana bread se pune in tava de chec pregatita in prealabil. Deasupra se aseaza o banana taiata in doua pe lungime. Decorul este optional si poate fi inlocuit cu nuci sau merge si fara.

Tava se da la cuptor pentru cca 45 de minute in cuptorul preincalzit. Verificarea coacerii se face cu o scobitoare.

Banana bread- chec cu banane este un desert delicios si consistent. Merge de minune la micul dejun sau la pachetel. Gustul checului este ceva intre banana si caramel, iar textura este una usor moale.

Nu am incercat, dar cred ca ar merge de minune si cu o cupa de inghetata alaturi.

Spor la prajiturit!

CategoriesCopturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *