C

Chec cu banane si nutella

Asa bun chec cu banane si nutella nu am mancat de mult timp. Bananele super coapte fac magie in deserturi, iar acest chec e atat de bun incat odata incercat sigur se va mai regasi pe masa.

Are un aspect marmorat, textura usor cremoasa si umeda si gust aromat. Merge perfect la micul dejun, la desert sau la pachetel.

Sper ca v-am convins sa incercati reteta. Din pacate am avut un mic “accident” si am ramas doar cu fotografiile finale, dar nu e o reteta complicata.

Preparare pas cu pas chec cu banane si nutella

chec cu banane si nutella


Ingrediente:

  • 3 oua
  • 100g zahar brun
  • 75ml ulei de masline
  • 2 banane bine coapte
  • 75g nutella (o lingura mai plina)
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 250g-300g faina
  • nuci
  • 1 strop sare

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Bananele trebuie se fie bine coapte, altfel nu are farmec acest chec. O banana si jumatate se zdrobesc usor cu furculita astfel incat sa ramana bucati de diferite dimensiuni . Cealalta jumatate de banana o pastram pentru a decorul final.

Intr-un bol mai inalt ouale se mixeaza cu zaharul brun si un strop de sare cateva minute. Se adauga apoi cate putin uleiul de masline. Merge si ulei de floarea soarelui, dar am observat ca cel de masline da o textura mai cremoasa.

Se adauga in bol bananele zdrobite, nutella si o mana de nuci. Se amesteca usor cu o paleta astfel incat sa se pastreze bucatelele de banana, iar nutella sa se regaseasca si in bucati mici. In felul asta se vor observa fain la taierea checului. Urmeaza incorporarea fainii in care s-a pus si bicarbonatul.
Se unge o forma de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina sau tava se tapeteaza direct cu hartie de copt. Compozitia se toarna in tava.

chec cu banane si nutella

Checul se decoreaza cu felii de banana si bucati de nuci. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius cca. 35-40 de minute.

Dupa coacere se scoate pe un gratar sau tocator de lemn si se lasa la racorit. Apoi e liber la…mancat. Este absolut delicios, aromat si cu o textura usor cremoasa.

Pentru inspiratie si din categoria retete cu banane va las si reteta de prajitura cu banane si unt de arahide.

Spor la prajiturit! 

CategoriesCopturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *