Salata Tabouleh numita si Tabulé sau Tabbouleh este una dintre cele mai lejere si pline de nutrienti salate.
Ea se regaseste in bucataria arabeasca, dar cu predilectie in cea libaneza. Ingredientele de baza sunt patrunjelul si bulgurul (sau cuscus). La aceste se adauga rosii, menta, lamaie si ulei de masline.

Preparare pas cu pas salata Tabouleh
Ingrediente 2 persoane:
- 100g bulgur
- 1 legatura generoasa de patrunjel proaspat
- 2 rosii
- cateva codite ceapa verde
- 2 linguri ulei de masline
- 1/4 lamaie
- sare
- cateva frunze de menta
Mod de preparare:
Bulgurul se pune la hidratat in apa rece sau calda pentru cca 2 ore. Se poate lasa chiar peste noapte.
De asemenea, daca nu doriti sa asteptati atat, bulgurul se fierbe cca 15 minute in apa cu sare. Indiferent de metoda folosita el trebuie sa fie bine scurs de apa printr-o sita.
Daca nu aveti bulgur atunci puteti folosi cuscus. Acesta se pregateste foarte rapid prin oparire. Intotdeauna se toarna peste cuscus o cantitate identica de apa clocotita (proportia cuscus-apa este de 1:1) cu sare si se acopera vasul. Se lasa cca 10 minute si apoi se amesteca si poate fi mancat.
Patrunjelul si menta proaspat spalate, se sterg in prosoape de hartie si se toaca marunt.
Rosiile se toaca cubulete mici, preferabil fara miezul interior. Reteta originala recomanda ca rosiile sa fie oparite, dar mie imi place cu rosii proaspete.

Se amesteca bulgurul cu verdeturile taiate si rosiile tocate apoi cu dressingul ce contine ulei de masline, zeama de lamaie si putina sare. Am observat ca in unele retete se adauga si boabe de rodie.
Salata Tabouleh se poate manca la aperitiv asa simpla fiind reconfortanta si lejera sau ca garnitura la preparate de peste sau pui.
Noi am mancat-o cu felii din piept de pui la cuptor ramase dintr-o friptura pregatita cu o zi inainte. S-au combinat foarte bine.
Ve recomand si o salata calda cu bulgur si legume coapte.
Spor la gatit!