Inca e vara, inca sunt dovlecei asa ca puteti incerca aceasta ciorba deasa de dovlecei cu smantana. Asa o pofta mi se facuse incat am lasat deoparte canicula sau alte scuze si am gatit o ciorba de vara.
Tare gustoasa a iesit si sper sa o incercati si voi. O sa va placa sigur!
Preparare pas cu pas ciorba deasa de dovlecei cu smantana
Ingrediente:
- 2 dovlecei marisori
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1/2 ardei gras
- 2 rosii
- 4 linguri orez
- 3l apa
- 1 cana bors
- 2 oua
- 250ml smantana grasa (preferabil fermentata sau de gatit
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei
- Sare
Mod de preparare
Legumele se spala si se taie astfel: dovleceii in cuburi, ceapa, morcovul, rosiile si ardeii se toaca matunt.
Pentru pregatirea acestei ciorbe folosim o singura oala, adica nu nu murdarim prea multe vase. Preferabil ar fi sa folositi o oala de inox cu fund dublu.
In oala punem putin ulei si calim ceapa pana ce devine luciosa. Adaugati apoi morcovul si ardeii si mai caliti 2-3 minute. Turnati deasupra 3l de apa si cand apa incepe sa fiarba puneti dovleceii taiati cuburi si orezul spalat. Amestecati imediat deoarece orezul se va lipi de fundul oalei daca nu o faceti.
Cand dovleceii sunt aproape fierti adaugati rosiile tocate.
Cand toate legumele sunt fierte turnati in oala o cana de bors (sau altceva pentru inacrit ciorba). La final adaugati smantana grasa in care ati batut doua intregi. Daca aveti oua de tara cu atat mai bine.
Amestecati ciorba si atunci cand incepe iar sa fiarba aruncati patrunjelul tocat si potriviti gustul cu sare si piper.
La final va veti bucura de o ciorba deasa de dovlecei, cu gust de vara si hranitoare.
Pentru inspiratie va las si reteta de sarbusca – o alta ciorba speciala de vara.
Pofta buna si spor la gatit!