Azi vorbim despre avocado, este demential de bun si cine nu l-a incercat ii recomand cu caldura sa se aprope de acest fruct, ce-i drept cam scump pe la noi.

Avocado nu este dulce ca orice fruct, duce mai mult a leguma dar are un gust bun si este foarte sanatos. Pentru vegetarieni este un rasfat deoarece inlocuieste multe elemente necesare alimentatiei. Intr-un cuvant este indicat pentru toata lumea.

Ce-am facut cu un avocado?  Prima data il spalam si cu un cutit il taiem pe mijloc, dar pe lungime. Rasucim usor partile in sens opus una de alta si se vor desprinde usor. Ne va intampina un sambure mare si alunecos pe care il indepartam. Cu o lingurita luam usor miezul de pe coaja. Coaja o aruncam.

Ingrediente:

–         miezul de la un avocado

–         1/2 ardei iute

–         1/2 ceapa mica

–         1 lingura de ulei de masline

–         zeama de la 1/4 lamaie sau lime

–         sare,piper

Mod de preparare:

Tocam marunt ceapa si ardeiul iute (fara samburi). Toate ingredientele: miez de avocado, ceapa, ardei iute, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper se mixeaza usor pana totul devine o pasta de un verde minunat. Gustam si daca mai este nevoie adaugam sare,zeama de lamaie etc.

Punem pasta intr-un bol si portia de vitamine este asigurata! Se poate servi in orice moment al zilei alaturi de paine prajita (eu am facut rapid niste bruschete cu branza brie). Un deliciu. As manca zilnic asa ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *