F

Fursecuri crocante pentru ceai

fursecuri pentru ceai1

Indiferent de anotimp si de momentul zile, fursecurile merg la fel de bine.

Fursecurile simple se fac cu usurinta iar rezultatul este crocant si gustos. Reteta de fata este o variant a retetei mele de fursecuri simple, acum cu adaos de migdale si fulgi de ciocolata.

Ingrediente :

  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ou
  • 2 cesti faina
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 1 praf sare
  • 50-100g migdale intregi
  • 50-100g fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste la o 180 de grade Celsius.

Intr-un  bol amestecam oul, zaharul si sarea pana se albeste putin. Adaugam cate putin ulei, pana il integram in compozitie si apoi esenta de migdale.

La sfarsit punem faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia si obtinem un aluat destul de  moale .

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , cu ajutorul unei lingurite punem gramajoare mici (ele se vor lati in cuptor) cu distanta intre ele. Deasupra infingem in aluat fulgi de ciocolata si migdale.

Din aceasta compozitie obtinem o tava (de aragaz)de fursecuri.

 

Fursecurile simple se coc timp 15-20 de minute.

Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se lasa la racorit putin, apoi se scot pe un gratar. Nu le scoatem imediat din tava deoarece se rup cu usurinta. Dupa ce se racesc devin crocante si se pastreaza in cutii metalice.

fursecuri pentru ceai

Se servesc cu ceai sau la cafea la micul dejun sau la desert.

Pentru micul dejun va recomand si o reteta gustoasa de omleta ce a parut pe site-ul Bonduelle.

Spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *