A

American cookies (fursecuri cu ciocolata)

 

Ieri dimineata m-am trezit cu gandul sa fac ceva bun si am dat de aceste american cookies (fursecuri cu ciocolata). Nu am dat peste ele la propriu, ci intr-o fotografie pe Instagram. Mi-au placut atat de mult cum aratau incat parca le simteam gustul. Norocul meu a fost ca postarea avea si reteta alaturi.
La reteta originala am redus la jumatate cantitatea de zahar (deoarece mi s-a parut extrem de mult) si am crescut foarte putin cantitatea de faina si timpul de coacere.

Genul asta de fursecuri sunt adorate de toata lumea, asa ca va invit cu drag la modul de preparare. La sfarsit ne vom bucura de degustare.

Ingrediente:

  • 110 g unt moale
  • 100g zahar
  • 1 ou
  • 250g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 100g ciocolata alba simpla
  • 100g ciocolata neagra simpla
  • 100g nuci, migdale, caju
  • 1 strop sare
  • 1 lingurita extract de vanilie

Cum preparam aceste fursecuri de casa.

Mod de preparare american cookies (fursecuri cu ciocolata):

Ciocolata se toaca grosier cu cutitul, la fel si nucile.

Se pregateste o tava de cuptor cu hartie de copt.

Cuptorul se aprinde la 140 grade Celsius (nu, n-am gresit, asta e temperatura de coacere).

Untul se amesteca cu zaharul, oul, extractul de vanilie si praful de sare. Untul trebuie sa fie moale si nu lichid. Se adauga apoi faina, praful de copt, bicarbonatul si putin mai mult de jumatate din ciocolata taiata, precum si din nuci. Restul ciocolatei si nucilor se vor pune deasupra.

Aluatul pentru american cookies se lucreaza repede deoarece contine unt si acesta se topeste la caldura mainilor. Din aluatul obtinut vor iesi 12 fursecuri mari, adica daca mananci unul te cam saturi. Daca nu va plac asa puteti modela forme mai mici.

Fursecurile se modeleaza in mana prin aplatizare. Dupa ce au fost toate modelate se  presara deasupra bucati de ciocolata si nuci si se preseaza usor cu mana.

Tava se da la cuptor pentru 25 de minute. Se vor rumeni foarte putin.
Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit in tava.
Dupa racire se pun intr-o cutie metalica si se pot pastra pana la 2 saptamani.

American cookies (fursecuri cu ciocolata) sunt usor crocante si  tare bune. Gustul nucilor usor rumenite si cel al ciocolatei fac de nerefuzat aceste fursecuri. Sunt perfecte pentru micul dejun cu lapte, ceai sau cafea.

Din gama fursecurilor preferate va recomand si fursecurile crocante cu ghimbir.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *