Azi am sa va vorbesc despre atelierele de educatie gastronomica destinate copiilor. Fac asta pentru ca am primit semnale si intrebari din partea parintilor sau educatorilor.
De ce ateliere de educatie gastronomica ?
Cred cu tarie ca acei copii care sunt implicati in activitatile din bucatarie precum si acei copii care sunt familiarizati cu ingredientele vor alege variante mai sanatoase ale hranei lor.
Atunci cand te joci si afli povesti scurte despre morcov, usturoi, rosii, nuci etc si mai ales daca participi activ in gradina, cu siguranta vei alege sa si mananci toate acestea.
Copiilor le place in bucatarie si asta mi-a demonstrat-o prezenta lor neconditionata la ateliere. Ei vor sa gateasca, sa descopere si sa invete retete utile. Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa-i descurajam ci dimpotriva sa deschidem usa bucatariei si a gradinei.
Intotdeauna incerc sa introduc si o parte teoretica, educativa, bineinteles adaptata varstei copiilor….iar ei vor foarte mult sa gateasca.
In calitate de ambassador Jamie Oliver si membru Slow Food Iasi multe dintre aceste ateliere de educatie gastronomica sunt gratuite. Acestea bineinteles ca se desfasoara avand suportul unor oameni buni care sprijina alimentatia santoasa, dar mai ales organizatiei Slow Food Iasi.
De asemenea ma gasiti cu “Farfuria Curioasa” la Tara Minunilor in fiecare vineri de la 17.30, la Clubul Copiilor Salt in vacante dar si la sfarsit de saptamana, precum si la cerere daca doriti sa colaboram ( Tel 0744883918 ).
Unele imagini apartin Slow Food Iasi.