P

Prajitura Chic cu portocale si ciocolata

prajitura chic4

Este Craciunul si prietenii mei de la Chic Ville m-au provocat sa concep o prajitura chic. Ce puteam alege in aceste clipe magice?

Primele ingrediente ce mi-au venit in minte au fost portocalele si ciocolata si uite asa a iesit Prajitura Chic cu gust pronuntat de ciocolata neagra si unduiri de portocala.

Ingrediente blat :

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 30g cacao (2 linguri)
  • 100g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala

Ingrediente crema:

  • 400 ml lapte
  • 100 ml zeama de portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 30g de amidon Dr Oetker
  • 50g unt
  • 75g zahar

Décor:

  • 100g ciocolata cu continut ridicat de cacao
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 portocala taiata in felii subtiri

prajitura chic1

Mod de preparare:

Blatul se prepara rapid. Se mixeaza ouale cu zaharul pana ce compozitia isi mareste volumul si are o culoare albicioasa. Se adauga cate putin uleiul iar la sfarsit faina, praful de copt ,cacaoa si coaja de portocala rasa.

prajitura chic5

Compozitia astfel obtinuta se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartia de copt. Tava a fost una mai mica (20/30cm) pentru a obtine un blat mai inalt.

Blatul se coace cca. 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

Cat timp blatul este la cuptor preparam crema.

Amidonul se dizolva cu cateva linguri de lapte rece. Restul laptelui impreuna cu zahar se pune la foc mic intr-o cratita cu fund dublu.

Atunci cand laptele incepe se fiarba se adauga amidonul dizolvat si se amesteca rapid cu ajutorul unui  tel. Imediat se toarna zeama si coaja de lamaie.

Cand compozitia s-a legat bine se ia de pe foc, se adauga untul topit, se amesteca pana se incorporeaza bine si se lasa la racit.

Pentru décor feliile de portocala presarate cu zahar tos se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor la 150 de grade pentru cel putin 30 de minute. Ele vor sta pana incep sa se usuce putin si se inchid usor la culoare.

prajitura chic6

Asamblarea:

Peste blat se intinde crema rece , dupa care cu ajutorul unui forme rotunde inalte se decupeaza cercuri.

prajitura chic7

Pe fiecare prajitura se toarna cicolata topita la bain marie . La sfarsit se decoreaza cu o felie de portocala si se pudreaza cu zahar.

prajitura chic

Asa-i ca-s chic ?

Prajiturile Chic cu portocale si ciocolata le-am asezat intr-un frumos suport de sticla de la Chic Ville.

Eu zic ca aveti timp sa pregatiti pentru Revelion acest desert lejer si cu gust intens.

prajitura chic3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *