P

Prajitura rapida pentru Craciun

Prajitura rapida pentru Craciun vine in ajutorul oamenilor ocupati sau a celor ce nu vor sa stea mult in bucatarie.
Indiferent de statut, posibilitati sau timp liber parca tot am vrea  sa simtim miresmele unei prajituri facute in casa. Daca se face si rapid atunci cu atat mai bine.
M-am gandit la doua ingrediente iubite de toata lumea: ciocolata si portocala. Am adaugat ceva condimente cu magie de Craciun si totul a fost gata intr-o clipa: o prajitura coronita .
Pentru inspiratie cu iz de sarbatori va invit si la prajitura Chic cu ciocolata si portocale sau tortul cu foi de turta dulce.

Ingrediente:

  • 4 oua mari
  • 120g zahar
  • 100g faina
  • 20g cacao
  • 1 lingura portocala confiata
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 25g unt pentru uns tava
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 varf lingurita cuisoare macinate
  • 100g ciocolata cu peste 50% cacao
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 portocala

Mod de preparare:

Cuptorul se porneste la 180 grade Celsius.

Tava se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina.

 

 

Ouale se mixeaza cu zaharul  pana ce compozitia isi schimba culoarea, devine albicioasa si creste mult in volum.

Faina si cacao se adauga cate putin si se incorporeaza cu o spatula de silicon, cu miscari circulare de jos in sus. La sfarsit se adauga condimentele, lichiorul de portocale si portocala confiata taiata cubulete. Aceasta din urma poate fi inlocuita cu stafide sau alte fructe confiate.

Compozitia pentru prajitura rapida de Craciun se toarna in tava si se da la cuptor pentru cca. 20 de minute.
Cand aceasta este coapta se scoate din cuptor, se lasa la racorit si se aseaza pe un platou festiv.

 

 

Atunci cand este perfect rece se poate decora cu ciocolata. Ciocolata rupta in bucatele se punela topit  la bain marie, impreuna cu frisca lichida. In momentul cand ciocolata este perfect lichida se toarna peste prajitura. Se lasa la rece si abia apoi se decoreaza cu felii de portocale (mandarine, clementine), crengute mici de rozmarin pudrate cu zahar si decoratiuni de ciocolata.

 

 

Iata ca intr-un timp scurt putem pregati o prajitura rapida pentru Craciun . Pe langa aspectul ei dragut aduna si miresmele pline de poveste  dar si forma unei coronite de Craciun.
Cu aceasta reteta de sezon inchei suita retetelor pregatite pentru Selgros Romania in 2017, un proiect facut cu pasiune si daruire.

 

Spor la prajiturit!

 

 

CategoriesDe Craciun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *