fursecuri Linzer4

Daca vreodata vreti sa surprindeti pe cineva cu niste fursecuri fine, cu gust minunat, atunci alegeti fursecurile Linzer. Ele  ar face fata cu brio la o masa festiva dar si alaturi de o cafea buna .

Reteta fursecurilor Linzer a aparut pentru prima data intr-o carte de bucate in anul 1929 in Austria. Desi initial fursecurile au fost cu gem de coacaze , ulterior s-au folosit si alte gemuri sau decupaje, acestea fiind initial doar de forma rotunda.

Ingrediente:

  • 250g unt
  • 150g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 350g faina
  • 1 lingura extract vanilie
  • un strop sare
  • gem de portocale cu ghimbir St.Dalfour
  • gem de ananas cu mango St.Dalfour (sau ce va place)
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare:

Untul ce a stat in prealabil la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si apoi se adauga cele doua galbenusuri si extractul de vanilie. Acestei compozitii i se adauga faina si un strop de sare.

Aluatul pentru fursecuri Linzer se da la rece pentru cel putin o ora.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Cat se incalzeste cuptorul pregatim fursecurile.

Aluatul se imparte in doua parti egale

Pe o planseta (blat) presarata cu faina se intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie de maxim 0,5 cm . Din prima parte de aluat decupam cu o forma rotunda baza fursecului. Mie mi-au iesit 24 de bucati.

fursecuri Linzer

 

Din a doua bucata de aluat decupam alte 24 de bucati de forma rotunda. Partea interioara a fursecului o vom decupa dupa preferinte. Eu am decupat cu un decupator mic in forma de inimioara si steluta.

 

fursecuri Linzer1

 

Fursecurile se coc la 180 de grade timp de 15 minute sau pana devin  putin aurii.

Deoarece ele sunt foarte fragede le lasam  sa se racoreasca inainte de a le lipi.

Pe fursecurile baza punem cate o lingurita de gem.

 

fursecuri Linzer3

 

Fursecurile decupate ce vin deasupra vor fi pudrate cu zahar vanilat inainte de lipire. Dupa pudrare le lipim impreuna cu fursecurile baza.

 

fursecuri Linzer2

 

Eu am folosit gem St. Dalfour cu portocale si ghimbir pentru fursecurile Linzer cu inimioara si gem St.Dalfour cu ananas si mango pentru fursecurile Linzer cu steluta.

 

fursecuri linzer8

 

Azi ne-am incantat papilele gustative si am facut ca o zi rece de iarna sa aiba culoare si gust.

Retete de fursecuri Linzer mai gasiti la Enjoy Dessert sau la Savori Urbane.

fursecuri Linzer6

 

Va mai recomand fursecurile cu nuci sau fursecurile cu lime confiat si fulgi de migdale

Spor la prajiturit!

fursecuri linzer7

 

CategoriesPrajiturici
blank
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *