Tocmai ce am testat o reteta de fursecuri fragede cu unt si gem si consider ca este perfecta pentru Craciun, dar nu numai.

Ca si altora imi place ca de Craciun sa am o gama mai larga de fursecuri, prajiturici si sa le combin dragut pe platouri, sa le daruiesc si sa ma bucur de ele.

Le-am vazut pe Pinterest si de acolo am ajuns la reteta mama. Totul e simplu si cu ingrediente la indemana.

fursecuri fragede cu unt si gem

Preparare pas cu pas fursecuri fragede cu unt si gem


Ingrediente pentru 16-18 bucati:

  • 115g unt
  • 75g zahar tos
  • 150g faina
  • 2 linguri amidon (cca. 10g)
  • 1 lingurita extract de vanile
  • 1/4 lingurita sare
  • cateva linguri gem acrisor

Ingrediente glazura:

  • 50g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol se mixeaza untul la temperatura camerei cu sarea si zaharul, vreo doua minute la viteza medie. Se adauga amidonul si extractul de vanilie si se mixeaza atat cat trebuie pentru a se incorpora.

La final se pune faina si se amesteca doar cat sa se incorporeze ingredientele. Nu va fi un aluat perfect omogen ci usor sfaramicios, dar asta se rezolva atunci cand modelam fursecurile.

Din acest aluat facem cu mana niste bile de dimensiunea unor nuci, iar cu degetul mare apasam in mijlocul lor pentru a face o adancitura. In fiecare adancitura se pune cate o jumatate de lingurita de gem acrisor. Eu am folosit unul de zmeura.

Inainte de coacere este preferabil ca tava cu fursecurile gata pregatite de coacere sa stea la frigider sau congelator cca.15 minute. Asta ajuta ca ele sa-si pastreze forma si sa nu se intinda foarte mult.

fursecuri fragede cu unt si gem

Aceste fursecuri fragede cu unt si gem se coc in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp 9-12 minute, atat cat sa se rumeneasca usor, dar sa-si pastreze o culoare deschisa.

Se lasa la racit in tava deoarece sunt fragile.

Glazurare:

Atunci cand sunt reci se glazureaza cu ciocolata alba . Ciocolata alba impreuna cu doua linguri de lapte se pune intr-o craticioara la bain marie, la foc mic. Se amesteca usor cu o spatula. Atunci cand s-a topit complet se da la o parte si se pune intr-un pos mic (sau o punga dintr-un material mai ferm).
Fursecurile se glazureaza si se lasa pana ce ciocolata s-a intarit complet. Ele se depoziteaza apoi in cutii metalice sau …se mananca.

fursecuri fragede cu unt si gem

Fursecurile, dupa cum spune si numele sunt fragede, cu gust acrisor, completat de dulcele discret al ciocolatei albe.

Am facut o portie de proba, acu ma duc sa mai fac una.

fursecuri fragede cu unt si gem

Daca vreti mai multe fursecuri fragede dublati cantitatile, iar daca doriti niste fursecuri asemanatoare, dar cu nuci, atunci dati clic aici.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *