B

Brownie-reteta lui Jamie

brownie2

 

Cand viata iti da ciocolata faci un desert bun cu ea. Cand Electrolux te provoaca cu un ingredient asa generos faci o reteta de brownie cu multa ciocolata si faina putina.

Electrolux are in fiecare luna un ingredient secret si  o rubrica cu acelasi nume. Toate astea inseamna provocari, retete , curiozitati si sfaturi.

Ingredientul secret al lunii ianuarie este ciocolata si zic ca am inceput bine anul daca s-au gandit si la mine.

Pentru ca aveam o reteta de brownie de-a lui Jamie Oliver mi-am zis ca e momentul potrivit sa o fac. Buna treaba am facut ca tare buna a mai iesit.

Ingrediente:

  • 200g ciocolata (cu continut ridicat de cacao)
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 3 oua
  • 100g faina
  • 50g nuci
  • un strop sare

Mod de preparare:

Ciocolata se rupe bucatele si impreuna cu untul se pun la bain marie pentru topit.

brownie7

 

Ouale se mixeaza cu zaharul apoi se amesteca cu ciocoalata topita si untul. Avem grija sa lasam putin ciocolata la racit (cat sa nu fie fierbinte) inainte de a o incorpora in ouale batute.

brownie8

 

Adaugam faina, sarea si nucile si amestecam usor cu o paleta de silicon.

Nu este nevoie de praf de copt sau de  alt agent de crestere.

 

brownie9

 

Tapetam o tava mai mica ( a mea a fost de 20/15cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem tava in cuptorul preinacalzit la 180 de grade Celsius.  Prajitura Brownie se coace cam 20 de minute  apoi se scoate din cuptor . Daca o lasam mai mult in cuptor exista riscul sa se usuce sis a devina mult prea sfaramicioasa si inecacioasa.

Brawnie trebuie sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Daca doriti o portie mai mare dublati cantitatile ingredientelor. Tava mea de brownie a insemnat  (dupa taiere) 15 bucati potrivite de prajitura.

 

brownie4

 

Pentru servire recomand putin mascarpone rece, crema de vanilie sau chiar inghetata. Eu am mai adaugat niste zmeura de gradina (din congelator) si niste reductie de portocale. Impreuna s-au echilibrat si au primit nota maxima din partea degustatorilor.

 

brownie

 

Spor la prajiturit!

brownie6

 

  1. Pingback:Brownie cu miso roșu | KissTheCook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *