Pe timp de iarna gasim la piata (dar si in marketuri) nelipsitul praz. Ei, din acest praz iese o tarta de te lingi pe degete. Gustul lui dulceag si aromat asociat cu aroma sunculitei si savoarea branzei te fac sa visezi la un festin pe cinste. Tarta cu praz e o idee numai buna de pus in practica pentru cina, nu uita insa paharul cu vin.
Ingrediente aluat:
– 100g unt
– 1 ou
– 50 ml apa rece
– 1/2 lingurita sare
– faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Ingrediente umplutura:
– 2-3 fire de praz (depinde de marimea acestuia)
– 1 ardei gras rosu
– 2-3 catei de usturoi
– 1 ou
– 2-3 linguri branza de burduf
– 5-6 feliute de sunculita taita fasii
– 50 ml ulei
– 50 g cascaval ras
– Sare, piper
Mod de preparare :
Prima data facem aluatul de tarta. Amestecam repejor ingredientele pana obtinem un aluat potrivit de tare (nu-l lucram mult cu mainile caci untul se va inmuia si atunci veti fi tentati sa tot adaugati faina). Aluatul il dati la rece pentru 1/2 de ora.
In timpul asta pregatiti umplutura. Prazul taiat rondele subtiri se caleste usor, dupa care se adauga ardeiul si usturoiul taiat julien . Mai lasati la foc mic 1-2 minute. Apoi adaugati oul batut, branza si sunculita. Potriviti de gust cu sare si piper si compozitia e gata. (nu am adaugat alte condimente pentru a nu diminua gustul de praz, care este esential).
Dati drumul la cuptor la 180 grade. Ungeti bine o forma de tarta si puneti aluatul ridicand marginile . Intepati cu o furculita aluatul si puneti tava in cuptor. Trebuie sa stea asa cam 15 min ,pana este copt mai bine de jumatate. Atunci scoateti tava si adaugati compozitia preparata anterior, iar deasupra cascavalul ras. Introduceti iar la cuptor pentru inca cca. 20min, pana se rumeneste frumos.
Va asigur ca va fi o tarta apreciata si mancata cu repeziciune.