P

Pene cu porumb si praz

Paste cu porumb si praz

Nu am facut niciodata paste cu porumb, sau mai bine zis nu am facut pana astazi. Daca  farfuriile au ramas goale inseamna ca au fost si bune, sau cel putin noua ne-au placut.

Pentru ca porumbul Gold de la Bonduelle este usor dulceag am incercat sa echilibram aromele cu putin ardei iute si parmesan.

Ingrediente 4 portii:

  • 400g pene ( sau alt tip de paste)
  • 1 cutie de porumb
  • 4 fire de praz
  • 1 ardei capia rosu (gogosar)
  • 1 ardei iute
  • 250 ml smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • 4 linguri mari de parmezan ras
  • sare, piper

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet.

Prazul se taie feliute, la fel si ardeiul capia si ardeiul iute. Acestea se calesc putin in ulei dupa care se adauga smantana, putina sare si porumbul. Se lasa pe foc cat sa dea un clocot.

Pastele se scurg de apa si se aseaza pe platou. Deasupra se toarna cu grija compozitia de legume si parmezanul ras.  Merge si un pic de piper negru macinat proaspat.

Paste cu porumb si praz.2jpg

Cam asta e cu pastele cu porumb si praz, delicioase si foarte simple.

Tot cu porumb va recomand o salata plina de vitamine: retete-cu-porumb-gold/salata-de-porumb-cu-sfecla-rosie-si-fenel-caramelizat/

 

 

CategoriesMancaruri Paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *