Atunci cand am hotarat sa fac pene cu porumb si praz am luat o decizie buna, de fapt pastele sunt mereu solutie pentru mese rapide.
Nu am facut niciodata paste cu porumb, sau mai bine zis nu am facut pana astazi. Daca farfuriile au ramas goale inseamna ca au fost si bune, sau cel putin noua ne-au placut.
Pentru ca porumbul Gold de la Bonduelle este usor dulceag am incercat sa echilibram aromele cu putin ardei iute si parmesan.
Preparare pas cu pas:
Ingrediente 4 portii:
- 400g pene ( sau alt tip de paste)
- 1 cutie de porumb
- 4 fire de praz
- 1 ardei capia rosu (gogosar)
- 1 ardei iute
- 250 ml smantana
- 2-3 linguri ulei
- 4 linguri mari de parmezan ras
- sare, piper
Mod de preparare pene cu porumb si praz:
Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet.
Prazul se taie feliute, la fel si ardeiul capia si ardeiul iute. Acestea se calesc putin in ulei dupa care se adauga smantana, putina sare si porumbul. Se lasa pe foc cat sa dea un clocot.
Pastele se scurg de apa si se aseaza pe platou. Deasupra se toarna cu grija compozitia de legume si parmezanul ras. Merge si un pic de piper negru macinat proaspat.
Cam asta e cu pastele cu porumb si praz, delicioase si foarte simple.
Tot cu porumb va recomand o salata plina de vitamine: retete-cu-porumb-gold/salata-de-porumb-cu-sfecla-rosie-si-fenel-caramelizat/
Arata foarte cine si trebuie sa fie si gustoase. Am sa le incerc si eu, fetele mele adora porumbul.
Multumesc Daria!
Da, copiilor le place porumbul :).
Ar trebui sa mearga si cu ceapa normala daca nu gasesc praz nu? Imi place mult porumbul si acum ma bucur ca il pot adauga si in paste.
Sigur ca merge si cu ceapa, prazul insa are o aroma aparte!
Cum ar fi, pastele cu porumb sunt chiar bune Camelia.