P

Prajitura pufoasa cu mere si scortisoara

Prajitura pufoasa cu mere si scortisoara este rezultatul merelor multe ce cad pe jos perioada asta. Daca ele cad, mie imi este mila sa le lasa sa se strice asa ca mai inventez cate ceva.
Pe blog am multe deserturi cu mere de aceea am incercat sa fac ceva diferit acum.
Sper sa va inspire si pe voi. Nu are cum sa nu va placa un blat pufos si o umplutura generoasa de mere cu scortisoara.

Prajitura pufoasa cu mere

Preparare pas cu pas prajitura pufoasa cu mere

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 180g faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 strop sare

Ingrediente umplutura:

  • 1kg mere (cantarit dupa curatare si indepartarea cotoarelor)
  • 75g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri pesmet sau gris
  • 2 linguri nuci tocate sau stafide (optional)

Mod de preparare:

Merele se spala se curata de coaja (sau nu) si se dau pe razatoarea mare. In ultimul timp eu ma folosesc de robotul de bucatarie deoarece merge mult mai rapid.

Merele rase se pun intr-o oala la foc mic. Se calesc usor cat sa se inmoaie. Se scurg de zeama lasata si se amesteca cu zaharul si scortisoara. La final se pune pesmetul sau grisul pentru a absori din zeama. Optional se pot adauga nuci tocate sau stafide.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Prajitura pufoasa cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea cca.5 minute pana ce compozitia devine albicioasa si creste in volum. Se adauga uleiul cate putin, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Incorporarea fainii se face cu o spatula, cu miscari largi de jos in sus.

Pregatiti o tava mica cu dimensiuni de cca 20/30cm. Aceasta se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge bine cu unt si se presara faina.

In tava se toarna jumatate din compozitia pentru blat si se da la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius. Se coace cca 12-15 minute.

Tava se scoate din cuptor si pe foaia coapta se intind merele calite. Se niveleaza usor apoi se toarna compozitia pentru blat ramasa.

Prajitura pufoasa cu mere
Prajitura pufoasa cu mere

Tava merge iar la cuptor pentru 20-25 de minute. Daca cumva vi se pare ca se rumeneste prea tare deasupra puteti pune o hartie de copt pentru ultimul timp de coacere.

Prajitura pufoasa cu mere se lasa la racit in tava. Se pudreaza cu zahar pudra si taie in forma dorita cu un cutit ascutit. Este exact cum ii spune numele, adica pufoasa si aromata.

Spor la prajiturit!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *