Mereu ne intrebam ce sa mai pregatim pentru micul dejun sau pachetel, asadar un cascaval pane de data asta. Nu il fac des, dar din cand in cand (mai ales cand am cascaval tare prin frigider, valabil si pentru cas) mai „gresim” si asa.
Am vazut ca multa lume se plange ca nu le iese, asa ca am incercat sa cuprind toate micile trucuri necesare.

Preparare pas cu pas cascaval pane
Ingrediente:
- 250g cascaval
- 2 oua
- 4 linguri faina
- 8 linguri pesmet
- Sare
- Ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Desi pare un preparat simplu, deseori la cascavalul pane avem parte de mici probleme. Se intampla ca acesta sa se scurga in tigaie, sa fie inestetic si sa semene mai mult cu o turtita.
Pentru reusita trebuie sa tinem cont de cateva aspecte:
- Cascavalul trebuie sa fie din cel tare (eu am folosit un Rucar ), preferabil usor uscat.
- Cascavalul pentru pane trebuie sa fie rece, nu il tinem la temperatura camerei inainte de gatire.
- Facem o crusta mai groasa pentru a evita scurgerea.
- Vigilenta la prajire
Cascavalul rece se taie in felii grosute, in forma dorita. Ouale se bat cu putina sare intr-un bol. Alaturi punem doua boluri: unul cu faina si altul cu pesmet.


Intr-o tigaie punem ulei si potrivim focul moderat. Cand uleiul s-a infierbantat putin putem pune cascavalul, dar nu inainte de a-l pregati. Feliile de cascaval se dau prin faina, apoi prin ou batut, apoi prin pesmet, iar ou batut si la final pesmet.
Se prajesc pe ambele parti si se scot pe servetele pentru a absorbi uleiul din prajire. Atentie la prajire deoarece se poate arde destul de repede.
Ca sa fie masa completa punem cascavalul pe o felie de paine prajita si adaugam si cateva legume preferate.

Daca folositi o paine alba de la Panifcom si sunteti din Suceava puteti participa la un concurs fain cu premii care mai de care (robot ce face treaba singur, serviciu de masa din portelan cu detalii din aur etc). Pentru mai multe detalii si regulamentul concursului dati clic aici.

Spor la gatit si succes la concurs!
Pentru inspiratie de mic dejun delicios va las si reteta de Croque Madame, Croque Monsieur-sandwich-uri calde.