P

Prajitura pufoasa cu piersici

Sezonul piersicilor coapte incepe cu o prajitura pufoasa cu piersici si mure. Reteta este una din categoria retetelor simple si rapide. O putem numi si chec, dar nu numele este important ci gustul si textura.
Gustul e de vara, iar textura aerata.

prajitura pufoasa cu piersici

Sa ne bucuram de piersici proaspete, dar sa le stercuram si in deserturi pentru ca deserturile cu fructe sunt cele mai prietenoase.
Va las si reteta de la tarta rustica cu piersici.

Preparare pas cu pas prajitura pufoasa cu piersici

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 75g migdale macinate
  • 100g smantana (peste 30% grasime)
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 piersici coapte
  • mure (optional)
  • 1 praf sare

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava rotunda cu diametru de 24 cm si fund detasabil. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Piersicile se spala, se sterg de apa si se taie in jumatati.

Migdalele se macina la robot sau chopper. Daca nu aveti migdale puteti folosi nuci sau alune.

Se amesteca ingredientele solide: faina, migdalele macinate si praful de copt.
Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea pana ce compozitia creste mult in volum si capata o culoare albicioasa (ca pentru pandispan). Se adauga apoi smantana si se incorporeaza usor cu o spatula (nu cu mixerul).

La final se pune cate putin din ingredientele solide amestecand usor pentru a pastra un aluat aerat.

Compozitia se toarna in tava. Asezam jumatatile de piersica de jur imprejur si una in mijloc. Inainte de a fi puse in tava persicile se cresteaza usor pe lungime.

prajitura pufoasa cu piersici

In locurile ramase libere putem folosi mure precum si bucati mai mici de piersica.

Prajitura pufoasa cu piersici se coace in cuptorul preincalzit la 180grade Celsius, timp de cca.35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura din cuptor. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca e bine coapta.

prajitura pufoasa cu piersici

Dupa coacere prajitura se scoate pe un gratar/platou se se lasa la racorit. Ulterior se pudreaza cu zahar si se orneaza cu fructe proaspete.

Teoretic este o prajitura simpla, dar cu un gust absolute minunat dat de piersicile coapte, dar si de migdalele din aluat.

Sa o incercati vara asta, merita!
Spor la prajiturit!

5/5 (1 Review)

CategoriesPrajiturici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *