P

Prajitura cu piersici si bezea

Prajitura cu piersici si bezea este o prajitura de vara cu gust dulce acrisor si cu un aspect jucaus.

Piersicile proaspete sunt o nebunie si bineinteles ca le mancam in stare proaspata, dar merg de minute si in sangria sau tarta rustica cu piersici.

Combinatia fructe si bezea este destul de folosita si este una dintre combinatiile mele preferate in materie de deserturi. Reteta e una lejera si va las pasii mai jos.

Prajitura cu piersici si bezea

Preparare pas cu pas prajitura cu piersici si bezea


Ingrediente:

  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 150g unt (80% grasime)
  • 250g faina
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 strop sare
  • 1 pliculet praf copt (10g)
  • 4-6 piersici

Mod de preparare:

Piersicile se spala, se sterg si se taie in 4-6 bucati fiecare, depinde de dimensiunea ei.

Se pregateste o tava cu dimensiuni de circa 20/30cm si se tapeteaza cu hartie de copt, iar marginile se ung cu unt. Eu am ales o tava cu fund detasabil .

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius.

Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri.

Mixati untul la temperatura camerei (sa fie usor moale) cu 100g zahar si apoi adaugati galbenusurile si vanilia. Cu o spatula incorporati faina amestecata cu praful de copt. O sa rezulte un aluat dens si onctuos.

Intindeti aluatul in tava, nivelati si apoi asezati feliile de piersica intr-un mod cat de cat simetric.

Tava se duce in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si se coace cca. 25 de minute.

In timpul asta pregatiti bezeaua. Intr-un bol mai inalt mixati ouale si incorporati 150g zahar tos in mai multe reprize. Bezeaua trebuie sa fie densa si usor sticloasa.

Scoateti prajitura din cuptor dupa ce a stat cca. 25 de minute la copt si puneti bezeaua deasupra. Bezeaua poate fi pusa toata deasupra si nivelata cu o spatula sau poate fi distribuita cu un pos pentru a putea face acele moturi dragute.
Prajitura merge iar la cuptor, la 150 grade Celsius pentru inca 20-25 de minute.

Prajitura cu piersici si bezea

Bezeaua va iesi moale in interior si putin rumenita si crocanta la exterior. Daca va doriti genul de bezea crocanta atunci mai adaugati 100g de zahar la bezea atunci cand preparati.

Prajitura cu piersici si bezea se lasa la racit si apoi o puteti taia in forma dorita cu un cutit mare si bine ascutit.

Este o prajitura cu trei straturi diferita ca gust si textura, o prajitura de vara de care trebuie sa ne bucuram.
Pentru inspiratie va las si reteta de prajitura pufoasa cu piersici si tarta rustica cu piersici.

Prajitura cu piersici si bezea

Spor la prajiturit!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *