Mai este cineva care sa nu fi baut sangria? Eu nu am fost niciodata in Spania, dar asta nu inseamna ca nu am facut cunostinta cu aceasta miraculoasa bautura de vara.
Sangria este o bautura ce are la baza un vin rosu si multe fructe ce se vor infuza in vin cateva ore bune. E drept ca sangria cu vin rosu este cea mai populara, dar puteti incerca si cu vin alb.
Preparare pas cu pas sangria:
Ingrediente:
- 1 sticla vin rosu (Cabernet Sauvignon am folosit eu)
- 50ml brandy/vermut cirese
- 2 portocale
- 1 lamaie
- 2 piersici coapte
- 2 linguri de afine
- 100ml suc natural de fructe (cirese/portocale/fructe de padure)
- 1 baton scortisoara
- 1-2 linguri de zahar brun (optional)
- gheata
- apa minerala (la servire optional)
Mod de preparare:
Pentru o sangria traditionala avem nevoie in primul rand de un vin rosu, fructe si gheata. Cam asta e punctul de plecare si de aici exista numeroase combinatii in functie de preferinte si obiceiuri.
Eu am ales un Cabernet Sauvignon pentru ca asta imi place, dar puteti alege si un demidulce sau chiar dulce.
Fructele trebuie sa fie in primul rand citrice (portocale, lamai) , iar restul fructe de vara (piersici, cirese, zmeura, capsuni, afine etc).
Fructele se spala si se taie cuburi.
Intr-un vas suficient de mare se pune vinul rosu, fructele taiate, batonul de scortisoara si putin zahar brun daca simtiti nevoia. Turnati si acel brandy si sucul natural de fructe si amestecati. Acestea din urma sunt cumva optionale, se poate si fara ele.
Amestecati si puneti vasul in frigider pentru cca. 4 ore.
La servire adaugati gheata si putina apa minerala. Gustul final este dat in principiu de preferintele personale: mai multa sau mai putina apa minerala, poate deloc apa, cu suc sau fara si tot asa.
Sangria este o bautura ce se lasa descoperita inghititura cu inghititura. Are aer de vacanta si arome fructate.
Pentru o vara cu gust va las si reteta de limonada cu pepene.
O vara faina va doresc!