Red Wine Hot Chocolate ma bantuie de cand a venit iarna. Habar nu aveam ca exista asa ceva, noroc de nepoata mea Miruna ca m-a informat ce e in trend in materie de bauturi de iarna.
Suna tare bine ciocolata alaturi de vin rosu. Mie imi place mult combinatia asta, mai ales ciocolata cu un continut ridicat de cacao si un vin rosu demisec.
Singura dilema ce am avut-o la aceasta reteta a fost prezenta laptelui. Mi se parea ciudat, dar in final nu a fost deloc asa.
Asadar frigul instalat cere bauturi fierbinti, stat la gura sobei si carti bune.
Reteta este una banal de simpla. Eu m-am inspirat de aici si in 10 minute am avut o bautura fierbinte si delicioasa.
Ingrediente 2 persoane:
- 1 ½ cana lapte
- 1/2 cana ciocolata cu continut ridicat de cacao (peste 50% cacao)
- 1/2 cana vin rosu (eu am folosit un Shiraz)
- 1/2 lingurita scortisoara
- frisca naturala/bezele pentru décor (optional)
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe in bucati , se amesteca cu laptele si se pune la bain marie sau la foc mic. Compozitia se amesteca mereu pentru dizolvarea completa si uniforma a ciocolatei. Nu uitati sa adaugati putina scortisoara daca va place.
Cand bautura este fierbinte se toarna vinul si se lasa la foc mic, cat sa se infierbante.
Red wine hot chocolate se toarna in doua cani. Putem sa ne alintam si sa punem si putina frisca deasupra sau bezele moi. Inca o ploaie de scortisoara si bautura noastra e numai buna de savurat.
Pentru iubitorii de senzatii picante (stiu eu cativa prieteni) recomand si niste fulgii de chili .
Ciocolata cu vin mi-a bucurat ziua si papilele gustative. S-a potrivit de minune cu cartea pe care o citesc: “Pofta de ciocolata” !
Pentru copii recomand cacaoa facuta in casa sau ciocolata fara vin !
Va invit sa incercati si sa va bucurati.