Astazi ne jucam cu o cacao calda facuta in casa. Nu e chiar un joc, dar va starni bucurie si putina caldura.
Iarasi a dat frigul peste noi si neaua se asterne lin. Pe vremuri din astea ne mai incalzim cu cate o cafea, ciocolata sau ceai. Unde mai pui placerea de a sorbi dintr-o cana undeva la caldura si lumina beculetelor?
Copiii mei sunt fani ciocolata calda si astazi pentru ei am facut ceva care seamana cu ciocolata calda si anume cacao calda aromata.
Preparare pas cu pas cacao calda facuta in casa
Ingrediente pentru 2 portii:
– 4 lingurite cacao de buna calitate
– 2 lingurite zahar (daca folosim zahar brun sau muscovado cacao va avea o aroma de caramel)
– 2 lingurite miere
– 1/2 de lingurita de scortisoara
– 300 lapte (merge si apa doar ca iese mai putin gustoasa)
– optional lichior (pt. adulti, mie imi place cel de ciocolata cu chili)
Mod de preparare:
Se pune in cani cacaoa praf, zaharul, mierea si scortisoara. Peste acestea se toarna cate un strop de apa rece si se amesteca bina pana se omogenizeaza ingredientele. Cand acestea s-au transformat intr-o pasta lichida adaugam laptele fierbinte (apa) si amestecam usor pana la dizolvarea completa.
In functie de preferinte puteti adauga putin rom, coniac sau lichior de calitate. Eu am adaugat doua linguri de lichior de ciocolata cu chili (delicatesa adusa din Italia). Imi place mult gustul usor picant, asta pune sangele in miscare.
Daca radem un pic de ciocolata deasupra e numai buna de baut. De asemenea se pot rasni si ceva condimente deasupra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom).
Sper sa va placa reteta asta si sa o incercati cat de curand.
Gata, ne-am incalzit!