Saptamana trecuta am primit o comanda de prajitura cu piersici si am dat fuga la o reteta a lui Alison care imi facea de mult timp cu ochiul. Reteta ei este cu prune dar se preteaza foarte bine si la piersici. Unde mai pui ca se face foarte rapid….si tot asa se mananca!
Reteta originala: http://alison-trials.blogspot.ro/2012/07/prajitura-rasturnata-cu-prune-prune.html
Deoarece lucram contra cronometru am omis sa fac fotografie dupa ce am rasturnat prajitura. Oricum, daca aveti incredere in mine va zic ca in bucatarie era un miros demential de piersica coapta invaluita in voaluri de scortisoara si lamaie.
Ingrediente:
– 260g faina,
– 200 g zahar ,
– 1 lingurita cu virf de praf de copt,
– coaja rasa de la 1 lamiie,
– 200 ml iaurt sau lapte batut
– 100 ml ulei ,
– 2 oua,
– 5-6 piersici coapte si sanatoase
– 1/2 lingurita de unt,
– 3 linguri de zahar brun,
– 1 praf de scortisoara.
Mod de preparare:
Intr-o tava rotunda unsa cu unt se presara zaharul brun, scortisoara si se aseaza piersicile spalate si taiate in doua.
Pentru aluat amestecam ingredientele solide:faina, zaharul, praful de copt iar in alt vas amestecam ingredientele lichide: iaurtul, uleiul, ouale si coaja de lamaie. Turnam compozitia lichida peste cea solida si mestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Aceasta compozitie o turnam peste piersici si dam la cuptor pentru cca 40min la 180grade (cuptorul sa fie incalzit in prealabil).
Cand este coapta si usor rumenita deasupra scoatem tava si lasam sa se raceasca 10-15 min apoi o rasturnam pe o fafurie. O putem pudra cu zahar si sa o savuram calda sau rece. Merge de minune o felie de prajitura alaturi de o cupa de inghetata.
Spor la prajiturit!!!