R

Rulouri sarate cu branza si verdeturi

rulouri sarate cu branza si verdeturi

Primavara asta a venit la pachet cu niste rulouri sarate cu branza si verdeturi. Reteta este una simpla, cu un aluat clasic si o umplutura ce va aduce gust de primavara.
Verdeturile se pot schimba in functie de preferinte. Eu m-am folosit de tot ce aveam prin frigider si trebuiau consumate in scurt timp deoarece erau putin ofilite.

De baza au fost urzicile, dar si ceva spanac si patrunjel. Desi multa lume foloseste urzicile doar la bors si clasica mancare de urzici, acestea se pot adauga la multe preparate. Vreau sa zic ca trebuie sa ne bucuram de ele perioada asta.
Aceste rulouri sarate pot fi prezente la gustari, pachetel sau mic dejun.
De asemenea puteti arunca un ochi la focaccia cu leurda sau spiralele cu branza.

Preparare pas cu pas rulouri sarate cu branza si verdeturi.

Ingrediente aluat:

  • 450g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 25ml ulei
  • 10g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 280-300ml apa

Umplutura:

  • 150g branza de burduf (telemea sarata)
  • 200-250g verdeturi (urzici, spanac, patrunjel, ceapa verde)
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri mix de seminte

Mod de preparare:

Faina impreuna cu sarea, apa calduta si drojdia dizolvata impreuna cu zaharul si o lingura de apa se framanta usor pana se incorporeaza bine ingredientele. Uleiul se toarna cate putin si se mai framanta cateva minute. Aluatul se acopera si se lasa la crescut 20 de minute.

Nu este un aluat ce are nevoie de framantare si se poate face si la masina de paine daca doriti  o varianta mai rapida.

Pentru umplutura puteti folosi verdeturi de sezon sau cele care va plac mai mult. Acu e sezon de urzici si alaturi de ele am adaugat niste spanac proaspat, o legatura de patrunjel si doua cepe verzi. Ar fi mers si niste leurda, dar nu aveam.

Toate verdeturile se curata bine si se spala sub jet de apa, apoi se scurg.

Urzicile se oparesc timp de 1-2 minute. Intr-o tigaie mare se pune o lingura de ulei si cand tigaia este fierbinte se pun urzicile oparite, spanacul, ceapa verde si patrunjelul tocate marunt.

Toate se amesteca bine la foc potrivit cateva minute. Se inchide focul si dupa ce s-a racorit compozitia se adauga branza, albusul batut spuma, piper si sare daca este nevoie.

Aluatul se intinde sub forma de foaie pe o planseta presarata cu faina. Umplutura se intinde pe toata suprafata foii. Foaia se ruleaza strans si apoi se taie in bucati de 2-3cm grosime.

Coacere

Rulourile astfel obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Rulourile se ung cu galbenusul ramas diluat cu o lingura de lapte sau apa. Deasupra se presara seminte si apoi tava merge la cuptor pentru cca. 30 de minute. Nu uitati ca acesta trebuie sa fie preincalzit la 180 grade Celsius.

Odata coapte acestea se scot din cuptor si se pun pe un gratar sau fund de lemn.

Sunt delicioase caldute, dar merg perfect si pentru pachetelul de a doua zi.

rulouri sarate cu branza si verdeturi

Pofta buna!

CategoriesPlacinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *