B

Briose sarate cu oua de gasca

Briosele nu sunt doar dulci de aceea azi va voi face cunostinta cu primele mele briose sarate cu oua de gasca si verdeturi.
Am primit niste oua de gasca si voiam sa fac ceva special cu ele. Deoarece este si sezon de verdeturi am conceput  aceasta reteta. Totul este rapid si fara bataie de cap, iar rezultatul e unul delicios.
Bineinteles ca nu m-am putut abtine si am pus si leurda, aceasta minune gastronomica, care din pacate o gasim o scurta perioada din an.

Daca nu aveti oua de gasca puteti folosi fara probleme oua de gaina.

Ingrediente pentru 16 bucati:

  • 2 oua gasca (sau 4 de gaina)
  • 150g unt
  • 150g iaurt
  • 150g faina
  • 75g branza sarata
  • 50g mazare verde
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 legatura mica leurda
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cuptorul se porneste la 180 grade Celsius si  hartiutele de briose se pun in tava.

Verdeturile se spala sub jet de apa, se scurg bine si se toaca marunt.

 

 

Ouale de gasca se mixeaza cu putina sare si apoi se adauga untul topit si racit impreuna cu iaurtul . Se amesteca compozitia si se toarna verdeturile tocate si branza sarata, iar la sfarsit faina impreuna cu praful de copt.
Compozitia se pune in hartiutele de briose. Acestea se umplu 2/3 din forma deoarece ele vor creste in timpul coacerii.

 

 

Se coc circa 20-25 de minute in cuptorul preincalzit.
Briosele sarate cu oua de gasca sunt perfecte pentru micul dejun, pachetelul de la scoala, serviciu sau pentru o gustare in timpul zilei. Nu uitati ca puteti jongla cu partea verde din aceste briose, adica sa puneti ce aveti sau ce va place mai mult.

Gustul este bun si primavaratec iar textura este exact asa cum trebuie.

 

 

Pentru ca ouale de gasca sunt foarte gustoase va recomand si omleta din oua de gasca.

Sa aveti pofta si inspiratie.

 

CategoriesAperitive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *